Jete radi plnenú kapustu?
Ak áno, určite sa vám bude páčiť recept na lahôdku s kapustou a mäsom ako hlavnou ingredienciou.
Je výživný a veľmi chutný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Portál smakosze prezradil recept, ktorý určite oceníte.
Stačí vyrezať hlúb z kapusty a jedlo bude čoskoro hotové.
Perfektný nápad, ako variť kapustu
Plnená kapusta je obľúbeným jedlom.
Šťavnaté mäso s ryžou obalené v kapustových listoch s aromatickou omáčkou je veľmi chutné.
V tomto recepte sa však pripravuje kapusta a mleté mäso trochu inak.
Z kapusty vykrojíme hlúb, osolíme, zabalíme do potravinárskej fólie a výsledkom je chutná večera.
Ako pripraviť plnenú kapustu?
Ingrediencie:
kapusta
500 g mletého bravčového mäsa
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
100 g ryže
100 g soli
čierne mleté korenie
Postup:
Kapustu dáme do misy, vykrojíme hlúb a naplníme soľou.
Kapustu zabaľte do fólie a vložte na 15 minút do mikrovlnky.
Potom po tomto čase odstráňte fóliu a vrstvu soli z vonkajšej strany kapusty.
Odstráňte listy a vložte ichdo rúry.
Teraz nakrájajte cesnak a cibuľu.
Pridajte to do misky s mletým mäsom.
Vložte ryžu a pridajte korenie. Všetko dôkladne premiešajte.
Vložte mäso do misky s kapustovými listami.
Mäso prikryjeme listami a potom opäť pridáme vrstvu mäsa.
Opäť prikryjeme kapustnými listami.
Poslednou vrstvou by mali byť listy kapusty.
Miska pozostáva z niekoľkých vrstiev kapusty a mletého mäsa.
Vrch nádoby potrieme olejom a prikryjeme hliníkovou fóliou.
Žiaruvzdornú misku vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov na 60 minút.
Po tomto čase je kapusta pripravená na servírovanie.
Krájame ako tortu.
Dobrú chuť!