Na prípravu treba len 3 prísady a pár minút času.
Je to úplne jednoduchý a výborný recept.
Odporúčam každému.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
500 g jemného tvarohu
2 žĺtky
250 g polohrubej múky
Na podávanie:
Opraženú strúhanku
Mleté orechy
Mletý mak
Rozpustené maslo
Práškový cukor na posypanie
Postup:
Nachystáme si ovocie – v mojom prípade marhule.
Marhule umyjeme a rozpolíme – prípadne nakrájame na štvrtinky.
Príprava cesta je veľmi jednoduchá.
Stačí len všetky suroviny spojiť v miske.
Z prísad vymiešame jednotné cesto.
Ak sa cesto príliš lepí, pridajte viacej múky.
Z cesta vyformujeme valec a ten narežeme ostrým nožom na plátky.
Z každého plátku vytvarujeme placku.
Do stredu dáme polovicu marhule, alebo slivku či jahodu.
Zabalíme, aby vznikol tvar guličky.
Vo veľkom hrnci necháme zovrieť osolenú vodu.
Knedlíčky v nej vyvaríme.
Keď vyplávajú hore, ešte ich asi 5 minút na miernom ohni povaríme.
Je dôležité, aby neboli surové.
Kledličky podávame tak, ako ste zvyknutí.
Ja si na suchej panvici opražím strúhanku, vďaka čomu získa orieškovú chuť.
Knedličky posypem opraženou strúhankou a polejem rozpusteným maslom.
Nakoniec posypeme práškový cukorm.
Pokojne ale môžete podávať napríkald s tvarohom, mletým makom…. Je to len na vás.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)