CHLEBÍK nekupujem celý rok: Robím ho len zo 4 prísad a bez miesenia! Bezkonkurenčne NAJLEPŠÍ recept!

Tento domáci chlieb zvládne každý!
[mashshare]

Nič nepoteší vaše čuchové a chuťové bunky viac ako čerstvý, chrumkavý domáci chlieb!

 

 

Podľa nášho receptu si ho môžete pripraviť rýchlo, jednoducho a bude vám na to stačiť len pár jednoduchých surovín.

Úžasný recept na najjednoduchší domáci chlieb z youtube kanála Liza’s delicious recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 šálky teplej vody (370 ml)

2 PL instantného droždia (10 g)

4 šálky hladkej múky (500 g)

1 ČL soli

Voliteľné:

Semienka podľa chuti

Bylinky podľa chuti

Nakrájané olivy

Cibuľa

Nasekané oriešky

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme vodu a pridáme droždie.

Miešame, kým sa droždie nerozpustí.

 

 

Necháme pôsobiť 10 minút. Do zmesi nasypeme múku.

Nakoniec pridáme soľ.

Špachtľou zmiešame ingrediencie. Misku s cestom prekryjeme čistou utierkou.

Utierku postriekame trochou vody.

 

 

Cesto necháme odpočívať dve hodiny pri izbovej teplote.

Počas tejto doby by malo cesto zdvojnásobiť svoj objem.

Po uplynutí doby cesto preložíme na pomúčenú dosku.

Cesto preložíme dvakrát cez seba (viď video).

Rukami vytvarujeme chlieb.

Potom cesto prekryjeme utierkou a necháme 30 minút odpočívať.

 

 

Počas zahrievania rúry do nej vložíme prekrytý hrniec.

Hrniec opatrne vyberieme z rúry a odstránime veko.

Dovnútra jemne vložíme cesto. Na vrch cesta vyrežeme ostrým nožom zárez v tvare kríža.

Hrniec prekryjeme pokrievkou a vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 30 minút pri teplote 220°C.

 

 

Po uplynutí doby odstránime pokrievku a pečieme ďalších 15-20 minút.

Po upečení necháme vychladnúť.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes