Moja starká to len rozpustí vo vode a zalieva paradajky: Plody sú SLADKÉ, veľké a bez chorôb!

Nič nemôže byť jednoduchšie a výsledok vás milo prekvapí. 
[mashshare]

Ak snívate o vlastných paradajkách a chceli by ste, aby boli červené a sladké ako med, tak tento babský zálievkový trik jednoducho musíte spoznať.

 

 

Nič nemôže byť jednoduchšie a výsledok vás milo prekvapí. 

Pestovanie zeleniny v domácich záhradách bolo vždy spojené s niečím pokojným a relaxačným.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál pysznosci prezradil, ako zariadiť, aby sa vám to aj vrátilo vo forme chutnej úrody. 

Sklamanie prichádza vždy vtedy, keď sa ukáže, že naše úsilie bolo márne a zelenina nevyrástla tak, ako by sme chceli.

 

 

V takejto situácii netreba zalamovať rukami.

Oplatí sa počúvať rady starších, skúsených ľudí, ktorí zeleninu pestujú už roky.

Urobte to a uvidíte, že vaše paradajky nikdy nevyzerali lepšie.

 

 

Touto jednoduchou zmesou zalejte paradajky

Staňte sa majstrom pestovania zeleniny a stavte na overené babské rady. 

 

 

Aby boli paradajky sladké, potrebujú byť zaliate sladkou vodou – konkrétne cukrovou. 

Prečo toto riešenie pomáha rastlinám paradajok rásť a dobre plodiť?

 

 

Odpoveď je veľmi jednoduchá.

Ukazuje sa, že celá vec s cukrovým sirupom nie je v skutočnosti o zelenine samotnej, ale o mikroorganizmoch v pôde.

 

 

Sladká tekutina ich robí aktívnejšími, čo má pozitívny vplyv na stonku, korene, listy a zeleninu.

Stačí len málo.

 

 

Zalievanie paradajok cukrovým sirupom nám pomôže dosiahnuť vysnívanú zeleninu, no treba poznať aj obmedzenia.

Toto hnojivo je možné použiť iba raz za mesiac.

 

 

V opačnom prípade to môže byť škodlivé a navyše prilákať celé armády mravcov, čo nám v prípade paradajok nerobí dobre.

Okrem toho príliš intenzívne používanie cukrového sirupu môže spôsobiť, že rastlina prestane absorbovať dostatok vody na rast.

 

 

Odborníci odporúčajú zdržať sa zalievania paradajok cukrovou vodou, kým sa šupka zeleniny pomaly nesfarbí do červena.

Veľa šťastia!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.