Dnes bude k obedu odľahčená verzia klasického cestovinového šalátu.
Okrem toho, že ide o skvelý letný obed, robievam ho aj na rôzne slávnostné príležitosti. Iba s tým rozdielom, že zvyknem pridávať tatársku omáčku, ale tentoraz som ju vymenila za kyslú smotanu.
A tak bol šalát oveľa ľahší a stráviteľnejší.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Určite skúste tento recept, robievam ho celé leto.
Potrebujeme:
250 g cestoviny
1 ks uhorka
2 ks menšia cibuľa
3 ks paradajka
1 ks paprika
200 g šunka
200 g tvrdý syr
450 g kyslá smotana
podľa chuti:
soľ a korenie
Voliteľné:
stopkový zeler
kukurica
sterilizovaná mrkva a hrášok
Postup:
Cestoviny dáme variť do osolenej vody.
Varíme podľa pokynov na obale.
Zeleninu nakrájame na malé kúsky.
Rovnako nakrájame aj šunku a syr.
V miske zmiešame.
Pridáme uvarené a vychladnuté cestoviny.
Osolíme a okoreníme.
Na záver už len pridáme kyslú smotanu.
Všetko spolu dôkladne premiešame a môžeme podávať.
Niekedy pridávam aj nastrúhanú nivu, prípadne iný typ syra.
Prípadne ako zálievku miešam kyslú smotanu s tatárskou omáčkou alebo hustým bielym jogurtom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)