Huby sú vynikajúcou ingredienciou do mnohých pokrmov a kedže sa nám na poslednej prechádzke lesom „pošťastilo“ nazbierali sme košík voňavých dubákov a iných lesných húb. Rozhodla som sa, že pekný úlovok zužitkujem a pripravím svojej rodine skvelú večeru z hríbikov, kuracieho mäsa a smotany. Toto jedlo je skutočne nenáročné na prípravu a chutí tak skvele, že sa po ňom len tak zapráši. :-)
Potrebujeme:
500 g kuracích pŕs
2 ks paradajok nakrájaných na plátky
150 g strúhaného syra
200 g kyslej smotany
300 g ľubovolných húb nakrájaných na menšie kúsky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a korenie podľa chuti
1 lyžicu rastliného oleja
Postup:
Kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky – kocky. Vložíme do vymasteného pekáča, osolíme a okoreníme.
Na kuracie mäso navrstvíme plátky paradajok a na ne vrstvu húb. Opäť osolíme a okoreníme.
Strúhaný syr zmiešame v miske s kyslou smotanou a soľou. Túto zmes navrstvíme na huby.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 -200 stupňov po dobu 40 minút.
Necháme chvíľku vychladnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)