Tieto placky sú tisíckrát lepšie ako lievance a ich príprava je oveľa rýchlejšia: Do cesta PRIDAJTE jogurt!

[mashshare]

Jogurtové placky sú skvelým nápadom na raňajky, keď vás už nudia sendviče a omeleta.

 

 

Recept je jednoduchý a tieto placky sú nadýchané a ľahké ako obláčik.

Ako ich pripraviť?

Do cesta pridajte jogurt, správnu múku a potom stačí už len postupovať podľa tohto receptu z portálu haps.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Najlepšie je použiť do cesta tortovú múku a uvidíte ten rozdiel.

 

 

Jogurtové lievance porazia chuťou aj bežné kysnuté a ich príprava je oveľa jednoduchšia a rýchlejšia.

Môžete pridať nakrájané jablko, pomaranč, lesné ovocie alebo trochu medu a v podstate môžete mať každý deň iné raňajky alebo popoludňajšie občerstvenie.

 

 

Musíte si ale vybrať múku, ktorá absorbuje prášok do pečiva.

Najlepšie je zvoliť jemné zrno a typ 450 bude fungovať perfektne.

Jogurtové palacinky

 

 

Ingrediencie:

cca 200 g pšeničnej tortovej múky

2 stredné vajcia

 

 

250 g prírodného jogurtu

2 ČL prášku do pečiva

2 PL práškového cukru

2 PL rozpusteného masla

 

 

plochá lyžica vanilkového cukru

obľúbené doplnky na servírovanie

 

 

Postup:

Najprv sa uistite, že všetky ingrediencie majú izbovú teplotu.

Pripravte si dve misky.

Do jednej preosejeme múku s práškom do pečiva.

 

 

Do druhej rozklepneme vajíčka, pridáme jogurt, vanilkový cukor, práškový cukor a všetko premiešame alebo vyšľaháme metličkou.

Potom po častiach pridávame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

 

 

Na úplný záver pridáme rozpustené maslo a misku s cestom odložíme na chvíľu odpočívať.

Na panvici rozohrejeme malé množstvo oleja a naberačkou lejeme dávku cesta na palacinky.

 

 

Smažte na miernom ohni na oboch stranách, kým nie sú zlatisté.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes