Poháre s týmito chutnými a aromatickými uhorkami sa zo špajze míňajú rýchlosťou blesku.
Sú fantastické k mäsu, ale u nás sa jedia aj samotné. Jedna ingrediencia ich posunula na vyššiu úroveň.
Recept na fantastické nakladané uhorky zverejnil portál haps.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Dedkova tajná prísada do nakladaných uhoriek
Dedko Jozef je príkladom človeka, ktorý by o príprave uhoriek vedel rozprávať hodiny. Jeho špecialitou sú maďarské uhorky, ktoré obsahujú jednu tajnú ingredienciu.
Málokoho by napadlo spojiť s ňou práve nakladané uhorky. Aby boli zaváraniny ešte lepšie, môj starý otec pridáva horčicu.
V kombinácii s aromatickým nálevom dodáva uhorkám charakteristickú chuť. Takúto špecialitu na pultoch obchodov určite nenájdete.
Potrebujeme:
1 kg uhoriek (nakladačky)
1 liter vody
12 klinčekov
12 zrniek nového korenia
6 strúčikov cesnaku
lyžica soli
4 lyžice horčice
100 g krupicového cukru
150 ml vínneho octu
Postup:
Najprv sa postarajte o poháre. Umyte ich, sterilizujte a nechajte uschnúť.
Tiež sa uistite, že pre ne máte správne viečka.
Uhorky dôkladne umyte pod tečúcou vodou.
Na zbavenie všetkých nečistôt môžete použiť kefku.
Najväčšie kusy môžete rozdeliť na menšie časti, nie je to však potrebné.
Na dno každého pohára položte mierne narezaný strúčik cesnaku, pridajte 4 zrnká nového korenia a klinčeky.
Pridajte aj lyžičku horčice.
Uhorky pevne uložíme do pripravených pohárov.
Teraz je čas pripraviť marinádu.
Do hrnca nalejte vodu, cukor a ocot.
Všetko dôkladne premiešame.
Dajte na mierny oheň a varte, kým sa cukor nerozpustí.
Nalejte pripravenú zmes na uhorky v pohári.
Nádoby pevne uzavrite a vložte do hrnca.
Dno hrnca by malo byť vyložené bavlnenou utierkou.
Zalejte vodou do 3/4 výšky pohárov a varte ďalších 5-7 minút.
Po uplynutí tejto doby poháre opatrne vyberte a postavte hore dnom.
Po vychladnutí ich odložte na chladné miesto.
Uhorky môžeme konzumovať aj hneď, keď vychladnú.
Dobrú chuť!