Karfiol podávaný so strúhankou a maslom je stále obľúbený, no čoraz častejšie ho pripravujeme inak.
Vynikajúci je pečený v rúre. Ďalším skvelým nápadom je opražiť kúsky karfiolu v cestíčku s nezvyčajným prídavkom.
Vďaka tomuto receptu z portálu pysznosci bude karfiol chrumkavý a veľmi chutný!
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Karfiol rozdelený na ružičky a vyprážaný v cestíčku je určite dobrý nápad.
Chutí teplý i studený a jeho chuť dokonale dokresľujú omáčky, napr. na báze jogurtu alebo majonézy.
Sezóna karfiolu je v plnom prúde a určite ste ho už jedli v mnohých jedlách.
V tomto recepte by sa mal karfiol variť len krátko, čo výrazne skracuje čas prípravy.
Stačí zmiešať pár ingrediencií a chutné jedlo máte na stole.
Suroviny na cestíčko sú podobné, ako na palacinky.
Čo ho však odlišuje, je pivo.
Cesto obohatené o tento bublinkový nápoj dodá ružičkám karfiolu zlatistý a chrumkavý povrch.
Je lahodný a chrumkavý a navyše chráni karfiol pred stratou vlhkosti.
Recept na karfiol v pivovom cestíčku je nenáročný ja pre začiatočníkov.
Prečo pridávať pivo?
Nielenže dodáva charakteristickú chuť, ale tiež robí cestíčko ľahké a nadýchané.
Tento patent sa používa na slávne anglické fish and chips.
Takto pripravené ryby získajú na chuti.
Pivo sa používa aj na marinády.
Vďaka tomu je mäso mäkšie a šťavnatejšie.
Karfiol v pivnom cestíčku
Ingrediencie:
1 karfiol
2 poháre piva
pohár hladkej múky
2 vajcia
2 lyžice octu
soľ
čierne mleté korenie
kari
mletá paprika podľa chuti
olej na vyprážanie
Spôsob prípravy:
Preosiatu múku spojte s vajcami a pivom a vytvorte hladké cestíčko.
Cesto okoreníme podľa chuti.
Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte 30 minút stáť.
Medzitým si umyjeme karfiol a rozdelíme ho na ružičky.
Potom ho na pár minút namočte do vody s octom.
Scedíme a krátko povaríme v osolenej vode – stačí 5 minút.
Po precedení necháme vychladnúť.
Teraz ružičky karfiolu ponorte do cesta a vyprážajte na dobre rozohriatom oleji.
Karfiol by mal mať zlatistú farbu.
Potom ho položte na papierovú utierku, aby absorbovala prebytočný tuk.
Dobrú chuť!