Pokiaľ ide o zemiakové placky, len málokto experimentuje so základným receptom.
Existuje však spôsob, ako ich pripraviť ešte chutnejšie a bez múky.
Nahraďte ju inou ingredienciou a budú mať božskú chuť, aj textúru.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Zemiakové placky patria medzi obľúbené jedlá a pre ešte lepšiu chuť sa oplatí vyskúšať tento tip z portálu pysznosci.
Bez ohľadu na to, podľa akého receptu ich pripravíte, musia byť zvonka chrumkavé a zvnútra nadýchané.
Štandardný recept na prípravu hmoty na zemiakové placky samozrejme zahŕňa aj múku.
Je však potrebné poznamenať, že tu by sa mali dodržiavať správne pomery.
Do určitého bodu bude múka pracovať tak, ako má, teda bude cesto lepiť.
Jedna lyžica navyše však stačí na to, aby boli placky tvrdé a suché.
Pri príprave tejto verzie zemiakových placiek vôbec nepotrebujete múku.
Zaujímavé je, že v tejto receptúre dokonca nenájdete ani vajíčko.
Čo sa objaví namiesto týchto zložiek?
Pozrime sa, ako to vyzerá v praxi!
Britské zemiakové placky bez múky a vajec
Ingrediencie:
500-600 g zemiakov typu C alebo BC
2 polievkové lyžice prepusteného masla
morská soľ
čierne mleté korenie
sladká mletá paprika
feferónka podľa chuti
Spôsob prípravy:
Zemiaky ošúpeme a umyjeme.
Briti používajú veľké strúhadlá alebo ich nakrájajú na tenké tyčinky.
Vyberte si jeden z týchto dvoch spôsobov.
Zeleninu zalejeme studenou vodou a premiešame.
Po 5 minútach vodu zlejte.
Zopakujte túto akciu znova.
Scedené zemiaky ochutíme paprikou, korením a soľou.
Dôkladne premiešame.
Na panvici zohrejte prepustené maslo, formujte stredne veľké placky a na strednom ohni ich opekajte z každej strany asi 20 minút.
Dobrú chuť!