Ponúkame vám výnimočný recept na hranolky, ktoré si nevyžadujú vyprážanie.
Vďaka jednoduchému kulinárskemu triku dokážete len za 5 minút vykúzliť túto lahodnú, chrumkavú a všeobecne obľúbenú dobrotu.
Fantastický recept na najchutnejšie domáce hranolky z youtube kanála Grüner Geschmack.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 zemiaky
1 PL rastlinného oleja
soľ
1 PL majonézy
1/2 ČL mletej papriky
Postup:
Na začiatku ošúpeme zemiaky.
Vykrojíme nečistoty a nakrájame hranolky.
Nakrájané zemiaky vložíme do hlbokej misky a zalejeme vodou.
Pridáme soľ a premiešame.
Hranolky opláchneme a precedíme.
Potom zemiaky vložíme do čistej misky a nalejeme vodu.
Hranolky opäť dobre opláchneme a precedíme.
Potom ich osušíme papierovou utierkou.
Osušené hranolky pridáme do samostatnej misky.
Pridáme majonézu a rastlinný olej.
Dôkladne premiešame.
Ďalej pridáme mletú papriku, soľ a zamiešame.
Hranolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40 minút pri teplote 215°C.
Hotové hranolky necháme vychladnúť.
Potom ich ochutíme soľou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: