Cuketové placky so syrom: Jednoduchý, rýchly a veľmi chutný recept!

Vynikajúce cuketové placky so syrom a kyslou smotanou.
[mashshare]

Tieto tekvicové koláče sú jemné, mäkké, chutné a sýte, ideálne namiesto chleba na obed alebo večeru.

 

 

Recept je veľmi jednoduchý, rýchly na prípravu a veľmi zdravý.

Odporúčam všetkým, ktorí chcú vyskúšať niečo dobré, sýte a rýchle.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prečo je dobré vymeniť zemiakové placky za placky z cukety?

Existuje viacero dôvodov, prečo by ste mali namiesto zemiakových placiek vyskúšať placky z cukety, tu sú najvýznamnejšie:

Nižší obsah kalórií a tukov: Cukety sú bohaté na vodu a vlákninu, vďaka čomu sú nízkokalorické a nízkotučné. Zemiaky, naopak, obsahujú viac kalórií a tukov, najmä ak sú vyprážané.

 

 

Viac vitamínov a minerálov: Cukety sú zdrojom vitamínov A, C, K, a draslíka. Zemiaky obsahujú síce aj tieto vitamíny a minerály, ale v menšom množstve.

Jemná a ľahká chuť: Cukety majú jemnú a neutrálnu chuť, ktorá sa ľahko kombinuje s rôznymi bylinkami a korením. Zemiakové placky majú výraznejšiu chuť, ktorá sa môže niektorým ľuďom zdať príliš ťažká.

Chrumkavé zvonka a mäkké vo vnútri: Cukety sa dajú ľahko upražiť do chrumkava zvonka a mäkka vo vnútri. Zemiakové placky sa niekedy ťažšie vyprážajú tak, aby boli chrumkavé bez spálenia.

Potrebujete nasledujúce ingrediencie:

 

 

2 – 3 cukety

250 g tvrdého syra

2 vajcia

3 PL smotany kyslá

250 g hladkej múky

1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

soľ

čierne mleté korenie

kôpor alebo petržlen

2 strúčiky

Postup:

Na tento recept sa odporúča použiť mladé cukety, aby šupka nebola príliš tvrdá.

 

 

Cuketu nastrúhame na veľkom strúhadle, mierne osolíme, premiešame a necháme 5 minút odstáť.

Hmotu vytlačíme a zmiešame s vajcami, syrom, nasekanými vňaťami, soľou a korením podľa chuti.

Jemne nakrájajte cesnak a pridajte do hmoty.

Múku preosejeme a spojíme s práškom do pečiva.

 

 

Do cuketovej zmesi nasypeme múku a dobre premiešame.

Do cesta môžete pridať aj rôzne ďalšie aromatické bylinky, ktoré plackám dodajú zaujímavé chute.

Výborné sú napríklad talianske alebo stredomorské bylinky.

Panvicu rozohrejeme, vymastíme olejom a pomocou lyžice vrstvíme stredne veľké placky.

 

 

Opekáme na miernom ohni dozlatista z oboch strán, môžu sa pripravovať aj pod pokrievkou.

Takéto mäkké a chutné placky sa podávajú s kyslou smotanou alebo majonézovými omáčkami so zeleninou, cesnakom, čerstvými zeleninovými šalátmi.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes