VYLEPŠENÉ obrátené rezne v horčicovom cestíčku s cesnakom: Najobľúbenejší recept!

Vyskúšajte klasiku obohatenú o nové chute!
[mashshare]

Predstavujeme vám recept na tradičnú pochúťku s moderným vylepšením – obrátené rezne. Vďaka tomuto vylepšeniu recept zaručuje, že rezne budú krásne chrumkavé zvonku a šťavnaté vo vnútri.

 

 

Autrokou receptu je pani  Jana Jančíková.

Obľúbená klasika na Slovenských stoloch

Obrátené rezne sú jedlo z tenko nakrájaného mäsa, obvykle hovädzieho alebo bravčového, ktoré sa pred vyprážaním obalí v strúhanke a vajci. Na rozdiel od klasických rezňov sa však obrátené rezne najskôr opiekajú na cibuli, a až potom sa dopečú v rúre.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka tejto úprave sú obrátené rezne šťavnatejšie a mäkšie ako klasické rezne. Zároveň sa pri ich príprave používa menej oleja, takže sú aj zdravšie.

Na Slovensku sú obrátené rezne veľmi obľúbeným jedlom a ich presný pôvod nie je celkom jasný. Je možné, že sem boli prinesené z Rakúsko-Uhorska alebo z Českej republiky, a postupom času sa stali súčasťou slovenskej kuchyne.

Potrebujeme:

 

 

Mäso (podľa výberu)

Soľ

Čierne mleté korenie

Horčica alebo cesnak (voliteľné)

Strúhanka

Vajíčka

Olej na vyprážanie

Maslo na vymazanie plechu

Anglická slanina

Cibuľa (voliteľné)

Postup:

Mäso naklepeme, osolíme, okoreníme a podľa chuti chuti potrieme horčicou a cesnakom. 

 

 

Mäso obalíme v strúhanke.

Je dôležité strúhanku dôkladne vtlačiť do mäsa.

Namáčame mäso do rozšľahaného, ​​osoleného vajíčka.

Vyprážame na rozpálenom oleji. Akonáhle chytia zlatistú farbu, vytiahneme ich.

 

 

Vypražené rezne skladáme na plech vymastený maslom. Poukladáme na ne anglickú slanininu a voliteľne cibuľu.

Rezne prikryjeme alobalom a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 180-190 ° C.

Pečieme cca pol hodiny.

 

 

Chvíľku pred koncom zložíme alobal a necháme dôjsť.

Obrátené rezne predstavujú skvelú alternatívu klasickým rezňom. Sú krásne šťavnaté a krehké, čo z nich robí hit na akomkoľvek stole.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes