Mimoriadne jednoduchý recept na domáci pita chlebík, na ktorého prípravu budete potrebovať len zopár bežných surovín.
Servírované s lahodnou smotanovou omáčkou – dokonalá a neodolateľná kombinácia.
Jednoduchý a rýchly recept na domáci pita chlieb z youtube kanála Cookrate – Dough Recipes.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
10 g cukru
5 g soli
10 ml rastlinného oleja
20 g jogurtu
200 ml mlieka
300 g hladkej múky
Na omáčku:
200 g kyslej smotany
4 strúčiky cesnaku (10 g)
15 g jarnej cibuľky
šťavu z 1/2 citróna
3 g soli
2 g čierneho korenia
Postup:
Do hlbokej misky nasypeme cukor. Pridáme soľ a olej.
Ďalej pridáme jogurt a mlieko.
Nalejeme mlieko a metličkou vymiešame.
Do zmesi cez sitko preosejeme múku.
Lyžicou dôkladne premiešame a rukou vymiesime cesto.
Cesto preložíme na stôl, posypeme múkou a vymiesime hladké cesto.
Z cesta vyformujeme guľu, vložíme do misky, prekryjeme fóliou a necháme 30 minút odpočívať.
Po uplynutí doby cesto vyložíme na stôl a vyformujeme guľu.
Cesto rozdelíme na 10 rovnakých častí.
Z cesta ušúľame guľku a na pomúčenom stole vyvaľkáme do tvaru kruhu.
Na vyvaľkané cesto položíme misku a odrežeme prebytočné okraje.
Potom cesto poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prekryjeme utierkou a necháme 20 minút odstáť.
Po uplynutí doby vložíme plech do predhriatej rúry.
Pečieme 6 minút pri teplote 250°C.
Medzitým pripravíme omáčku: do misky pridáme smotanu. Pretlačíme cesnak.
Pridáme na malé kolieska nakrájanú zelenú časť z cibuľky.
Nalejeme citrónovú šťavu.
Omáčku osolíme a ochutíme čiernym korením.
Všetko spolu dôkladne zamiešame.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: