Naozaj skvelý recept podľa Janky T., vrelo odporúčame vyskúšať.
Potrebujeme:
1/2 listkového cesta
Na krém:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
600 ml mlieka
90 g zlatý klas
2 žĺtky
90 g kr cukru
Ďalej:
2 bielky
200 g masla
50 g van. cukru
Na vrch:
500 ml smotany na šľahanie
1 stužovač do šľahačky
Na polevu:
70 g smotany na šľahanie
85 g čokolády (mix horká a mliečna)
Forma s priemerom 24 cm
Postup:
Najskôr si plát lískového cesta navrstvíme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Upečieme vo vyhriatej rúre dozlatista (10-15 minút pri teplote 180 stupňov).
Teraz si prirpavíme vanilkový krém:
V mlieku si rozmiešame puding, cukor a dva žĺtky.
Preložíme na plameň.
Uvaríme hustý krém.
Z bielkov si ušľaháme tuhý sneh.
Sneh vmiešame do ešte horúceho pudingu.
Takto pripravený puding necháme vychladnúť.
Maslo vyšľaháme s cukrom a vmiešame do vychladnutého krému – všetko spolu ešte dobre premiešame.
Smotanu si vyšľaháme na šľahačku spolu so stužovačom.
Krém navrstvíme na vychladnuté upečené cesto vo forme.
Na krém natrieme šľahačku.
Nakoniec pripravíme polevu:
Smotanu si zahrejeme a pridáme nalámanú čokoládu.
Chvíľu počkáme a rozmiešame.
Nalejeme na vrch torty a necháme stuhnúť.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)