Z múky, vriacej vody a trochy oleja robím NAJLEPŠIU náhradu chlebíka: Bez rúry, bez kysnutia – hneď ho máte na stole!

Neskutočne chutný chlieb z múky a vriacej vody!
[mashshare]

Pripravte si doma vynikajúci pita chlieb z veľmi jemného cesta, ktoré sa neláme.

Chlieb je ideálny ako obal na akúkoľvek obľúbenú náplň – môžete ho použiť ako základ pre kebab, taco, tortillu, quesadillu, atď…

 

 

Jednoduchý recept na obľúbený pita chlieb z youtube kanála Fast Easy Recipes.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Rýchlejšie a lepšie ako pečivo z obchodu

Príprava chlebových placiek z múky a vriacej vody má oproti klasickému receptu s kvasnicami hneď niekoľko výhod.

Rýchlosť: Je to oveľa rýchlejší proces. Cesto sa nepotrebuje kysnúť, takže placky môžete mať hotové za oveľa kratší čas. Vhodné je to najmä vtedy, keď potrebujete placky rýchlo a narýchlo.

Jednoduchosť: Recept je veľmi jednoduchý a zvládne ho aj začínajúci kuchár. Na prípravu cesta potrebujete len 3 suroviny: múku, vodu a soľ.

 

 

Ingrediencie: Recept neobsahuje kvasnice, takže je vhodný aj pre ľudí, ktorí sú na ne alergickí alebo ich nemôžu konzumovať zo zdravotných dôvodov.

Chuť: Placky z múky a vriacej vody sú chutné a jemné. Môžete ich jesť samotné alebo s rôznymi náplňami, napríklad s džemom, tvarohom, syrom, zeleninou alebo mäsom.

Variabilita: Do cesta môžete pridať rôzne prísady, aby ste získali rôzne chute a textúry. Napríklad môžete pridať bylinky, korenie, strúhaný syr alebo jogurt.

Skladovateľnosť: Placky z múky a vriacej vody sa dajú dobre skladovať. V chladničke vydržia 2-3 dni. Môžete ich zmraziť aj na neskôr.

Výživová hodnota: Placky z múky a vriacej vody sú dobrým zdrojom vlákniny a bielkovín. Sú tiež relatívne nízkokalorické, takže sú vhodné aj pre ľudí, ktorí chcú schudnúť alebo si udržať zdravú váhu.

Na chlebové placky potrebujeme:

 

 

350 g hladkej múky (2 plné poháre)

1 ČL kryštálového cukru (5 g)

1 ČL soli (5 g)

2 PL olivového oleja (30 ml)

100 ml vriacej vody

100 ml horúceho mlieka

Postup:

Do hlbokej misy preosejeme múku.

Pridáme cukor.

 

 

Ďalej pridáme soľ.

Do zmesi nalejeme olivový olej.

 

 

Potom nalejeme vriacu vodu a horúce mlieko.

Cesto premiešame špachtľou.

 

 

Potom cesto miesime ručne dve minúty.

Misku s cestom prekryjeme fóliou.

A necháme 15 minút odpočívať.

 

 

Stôl posypeme múkou a cesto zvinieme do rolky.

Potom cesto rozdelíme na 10 častí.

 

 

Z nakrájaných častí cesta vytvarujeme guľky.

Cesto rozvaľkáme na tenko.

 

 

Vyberieme si tanier s rovnakým priemerom ako naša panvica.

Z cesta vyrežeme dokonalý kruh.

 

 

Na strednom ohni rozohrejeme suchú panvicu.

Vložíme cesto, smažíme asi 40 sekúnd a potom ho otočíme.

 

 

Chlieb smažíme celkovo 2 minúty.

Horúci chlieb položíme na tanier a z oboch strán ho potrieme vriacou vodou.

 

 

Tanier s chlebom vložíme do plastového vrecka a prekryjeme utierkou, aby sa zaparil.

Keď je posledný chlieb upečený, prekryjeme ich na 30 minút.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes