Urobte to, keď budete variť nové zemiaky: Naozaj budú 100-krát chutnejšie!

[mashshare]

Práve prebieha sezóna nových zemiakov.

Ako vylepšiť obyčajné zemiaky?

 

 

Ich výhodou je nielen to, že sú chutnejšie, ako staré zemiaky, ale aj to, že sa dajú konzumovať aj so šupkou.

Mali by ste však vedieť, ako ich správne pripraviť. 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Vďaka tomuto postupu z portálu smakosze budú chutiť nové zemiaky ešte lepšie.

Naučte sa teda toto jedno pravidlo a vďaka tomu budú chutiť naozaj lahodne.

 

 

Metóda je veľmi jednoduchá.

Hoci sezóna nových zemiakov zvyčajne začína na prelome mája a júna, tento rok sa objavili oveľa skôr, už koncom apríla.

Chutia oveľa lepšie ako staré zemiaky.

 

 

Výborne sa hodia ako príloha, ale chutia skvele aj samotné, napríklad s maslom.

Napriek ich popularite nie každý vie, ako variť nové zemiaky.

 

 

Naučte sa, ako ich správne pripraviť a vychutnajte si ich dokonalú chuť.

Nové zemiaky sa varia trochu inak, ako tie staré.

Vyznačujú sa nielen jemnejšou chuťou a trochu iným vzhľadom, ale, ako sa ukázalo, aj iným spôsobom varenia.

 

 

Tieto zemiaky sú totiž vodnatejšie a obsahujú menej škrobu.

Nemali by sa namáčať vo vode, pretože nasajú oveľa viac vody a stratia chuť.

 

 

Ako ich teda správne uvariť, aby zostali chutné?

Ako variť nové zemiaky?

Začnime prípravou zemiakov pred varením.

 

 

Na týchto mladých zemiakoch je šupka veľmi vzácna, pretože obsahuje množstvo cenných živín a bola by škoda sa ich zbaviť.

Lepším riešením je preto povrch zemiakov poriadne vydrhnúť, potom umyť a až potom uvariť – bez šúpania.

 

 

Pripravené zemiaky dáme do hrnca a zalejeme vriacou vodou.

V žiadnom prípade ich neprelievajte studenou vodou.

 

 

Vriaca voda spôsobí, že prvá vrstva stuhne a chuť nezmizne.

S množstvom vody to nepreháňajte, malo by jej stačiť akurát na mierne zakrytie zemiakov.

 

 

Potom mierne osolíme a varíme na miernom ohni.

Keď sú zemiaky mäkké, sceďte ich a potom dajte na pár sekúnd na plyn.

Takto sa odparí zvyšok vody a máte hotovo.

 

 

Pridajte svoje obľúbené prísady, ako je maslo alebo kôpor a podávajte ich na večeru.

Takto pripravené zemiaky sa dajú jesť aj samotné.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes