Často premýšľam nad nápadmi, ako pripraviť mäso iným – novým spôsobom. Doteraz sa mi vždy osvedčilo, že najlepšie recepty nemusia byť vôbec zložité. Presne ako tento recept, ktorý som našla v časopise. Vyskúšala som raz a odvtedy túto pochúťku pripravujem pravidelne, chutí úžasne!
Potrebujeme:
1 kg bravčového mäsa (ja som použila stehno)
3-4 lyžice kyslej smotany
2 lyžice medu
1 lyžicu citrónovej šťavy
Zelené bylinky (kôpor, petržlenovú vňať, koriander, rozmarín, bazalku)
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame na väčšie kusy. Zelené bylinky umyjeme a nakrájame nadrobno. Mäso osolíme, zmiešame s korením, medom a citrónovou šťavou – necháme marinovať v chladničke po dobu 1 hodiny.
Potom pridáme smotanu a bylinky. Preložíme do zapekacej misy a pečieme pri teplote 180 stupňov 1 hodinu.
Podávame s obľúbenou prílohou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: postila