Domáce maslo bez éčok a chémie za 10 minút: Chutí oveľa lepšie, ako drahé maslo z obchodu!

Vyrobote si maslo doma a budete nadšení, chutí lepšie ako to kupované!
[mashshare]

Stačí prešľahať obyčajnú smotanu a získate neskutočne chutné domáce maslo.

 

 

Tento recept si vás určite získa svojou jednoduchosťou a ľahkosťou.

Unikátny recept na lahodné domáce maslo z youtube kanála Ich mische lecker.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Existuje viacero dôvodov, prečo sa oplatí vyrobiť si maslo doma

Chuť a kvalita: Domáce maslo má bohatú, krémovú chuť a výraznú arómu, ktorú v obchodnom masle nenájdete. Je to preto, že máte kontrolu nad všetkými ingredienciami a procesom výroby, takže si môžete byť istí, že neobsahuje žiadne pridané látky, konzervanty ani arómy.

Zdravie: Domáce maslo je vyrobené len zo smotany, čím je prirodzene zdravšie ako obchodné maslo, ktoré môže obsahovať nezdravé tuky, trans-tuky a sodík. Vyhnete sa tak aj umelým farbivám a príchutiam.

 

 

Kontrola: Pri výrobe domáceho masla máte kontrolu nad celým procesom, od výberu smotany až po konečný produkt. To vám umožňuje prispôsobiť si maslo podľa vlastných chutí a preferencií. Môžete napríklad experimentovať s rôznymi druhmi smotany, pridať bylinky alebo korenie pre extra chuť.

Zábava: Výroba domáceho masla je zábavná a jednoduchá aktivita, ktorú si môžete užiť s celou rodinou. Je to skvelý spôsob, ako spoznať proces výroby potravín a oceniť jednoduché radosti z domáceho varenia.

Vedľajšie produkty: Pri výrobe domáceho masla vám ako vedľajší produkt vznikne cmar, ktorý je chutný a výživný nápoj. Môžete ho použiť aj pri pečení alebo varení.

Na domáce maslo potrebujeme:

Potrebujeme:

1 l smotany na šľahanie (33 %)

studenú vodu

2 toastové krajce

Na džem:

15 g kukuričného škrobu

 

 

50 ml vody

300 g čerešní

50 g kryštálového cukru

Postup:

Do nádoby nalejeme smotanu. Mixérom dôkladne vyšľaháme.

Šľaháme, kým sa nám nevytvorí maslová hmota.

 

 

Maslovú hmotu precedíme cez sitko do misky.

Do samostatnej misky nalejeme studenú vodu.

Dôkladne v nej opláchneme maslo a vytlačíme prebytočnú tekutinu.

Maslo vložíme do malej formy vystlanej papierom.

Rovnomerne zarovnáme a prekryjeme papierom. Potom maslo vložíme do chladničky.

 

 

Na suchej panvici opečieme krajce chleba z oboch strán do zlatista.

Krajce potrieme našim chutným domácim maslom.

Pripravíme džem: do pohára nalejeme vodu.

Pridáme škrob a miešame, kým sa nerozpustí.

Do hrnca na sporáku pridáme čerešne.

Nasypeme cukor a miešame do zhustnutia.

 

 

Pridáme škrob a premiešame.

Čerešne preložíme do čistej misky.

Prekryjeme fóliou a vložíme do chladničky.

Po vybratí z chladničky natrieme džem na chlieb.

Preložíme druhým krajcom chleba. Môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes