Na domáce krupicové halušky si mnohí z nás spomínajú s blaženým úsmevom na tvári.
Naše staré mamy ich robili odkedy si pamätáme a jedli sme ich do sýtosti.
Na najlepšie halušky ste nepotrebovali ani špeciálne kuchynské náčinie, ale robili sa obyčajnou lyžičkou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Portál haps prezradil zabudnutý recept našich babičiek. Halušky podľa receptu starých materí sú zárukou chuti a kvality.
Vždy sa podaria a chutia skvele.
Podľa toho, s akým prídavkom ich podávame, majú rôznu chuť.
Štandardne sa robievajú aj do polievky namiesto slížov.
Krupicové halušky schovajú kupované rezance hravo do vrecka
Krupicové halušky a kupované rezance sú oba obľúbené jedlá, avšak krupicové halušky ponúkajú hneď niekoľko výhod, ktoré ich robia lepšou voľbou
Krupicové halušky majú jemnú, nadýchanú textúru a jemnú chuť, ktorá sa skvele hodí k rôznym omáčkam a polievkam. Kupované rezance bývajú hutnejšie a kompaktnejšie, s výraznejšou chuťou, ktorá môže prehlušiť chuť domácej polievky.
Krupicové halušky sa pripravujú z krupicovej múky, ktorá je bohatá na vlákninu a bielkoviny. Kupované rezance sa zvyčajne vyrábajú z bielej múky, ktorá má nižší obsah živín.
Krupicové halušky sa dajú použiť na rôzne jedlá, od polievok a omáčok cez sladké dezerty až po slané hlavné jedlá. Kupované rezance sú obmedzené na použitie v polievkach, omáčkach a šalátoch.
Recept na najlepšie domáce krupicové halušky
Milujeme ich v polievke namiesto slížov.
Mäkké a neskutočne chutné halušky podávané lyžičkou, to sú krásne kulinárske spomienky z detstva.
Výborne chutia vo vývare, aj vo fazuľovej polievke.
Veľmi často boli aj prísadou zeleninovej polievky.
A vždy sa k nej výborne hodili, bez ohľadu na polievku.
Ingrediencie:
detská krupica
maslo alebo olej
vajce
soľ
smotana
Postup:
Vajce si rozšľaháme s maslom, potom pridáme krupicu a trochu soli.
Množstvo krupice pridávame postupne, aby sme získali stredne hustú hmotu.
K surovinám pridáme trochu smotany a poriadne premiešame, aby sa suroviny spojili.
Naším cieľom je získať rovnomernú hladkú konzistenciu.
Potom misku s ingredienciami odstavíme, aby mali halušky šancu napučať.
Najjednoduchšie je vytvarovať ich pomocou dvoch lyžíc a vhodiť ich do osolenej vriacej vody.
Na začiatku vždy skúste vhodiť len jednu halušku a keď sa vám nerozpadne, hmota má správnu hustotu.
Krupicové halušky budú hotové 5 minút po vyplávaní.
Vyberte ich z vriacej vody pomocou dierovanej lyžice.
Môžeme ich ihneď vložiť o polievky.
Takto pripravené halušky nemusia nahradiť len cestoviny v polievke.
Môžeme ich podávať aj na sladko – so smotanou, cukrom a ovocím alebo s maslom.
Vyskúšajte.
Dobrú chuť!