Domáca zmrzlina, ktorú mám hotovú za 3 minúty: Nejde do nej cukor, surové vajcia a chutí lepšie ako zo stánku!

Vynikajúci recept na lahodnú a krémovú domácu zmrrzlinu.
[mashshare]

Tento recept je dôkazom, že v jednoduchosti je nielen krása, ale aj dokonalá chuť.

 

 

Unikátna domáca zmrzlina, ktorú máte pripravenú za chvíľku, vám spríjemní teplé dni.

Jednoduchý a rýchly recept na dokonalú domácu zmrzlinu z yputube kanála Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 l smotany na šľahanie (36%)

300 ml sladeného kondenzovaného mlieka

štipku soli

20 g rumu

vanilkovú pastu

4 plnené čokoládové tyčinky

50 g tmavej čokolády

Postup:

Do hlbokej misky nalejeme smotanu. Mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania pridáme štipku soli.

 

 

Keď je krém vyšľahaný, pridáme kondenzované mlieko.

Nalejeme ru a pridáme vanilkovú pastu.

Všetko spolu zmiešame.

Na tvrdej podložke nasekáme čokoládové tyčinky.

Vložíme ich do misky.

 

 

Potom nasekáme aj tmavú čokoládu.

Pridáme do zmesi. Dôkladne premiešame.

Zmrzlinovú zmes prelejeme do sklenenej formy.

Počas chladenia musíme zmes čas od času premiešať.

Zmrzlinu vložíme na 6 hodín do mrazničky.

 

 

Môžeme servírovať.

Rýchla a vynikajúca domáca zmrzlina bez kondenzovaného mlieka

Potrebujeme:

500 ml smotany na šľahanie (33%)

250 ml mlieka

100 g cukru

1 balíček vanilkového cukru

Štipka soli

Postup:

 

 

V hrnci zmiešajte smotanu na šľahanie, mlieko, cukor, vanilkový cukor a soľ. Za stáleho miešania priведите zmes do varu a potom znížte plameň a varte na miernom ohni asi 10 minút, kým mierne nezhustne.

Zmes odstavte z ohňa a nechajte ju úplne vychladnúť.

Vychladnutú zmes nalejte do misky z mrazničky a dajte zmraziť aspoň na 4 hodiny, ideálne cez noc. Každých 30 minút počas prvých 3 hodín zmes premiešajte, aby ste zabránili tvorbe ľadových kryštálov.

Po 4 hodinách je zmrzlina hotová. Môžete ju podávať ihneď, alebo ju nechať v mrazničke, kým ju budete chcieť konzumovať.

Tipy:

Pre extra chuť môžete do zmesi pridať rôzne príchute, ako napríklad kakao, rozpustenú čokoládu, ovocie, orechy alebo arašidové maslo. A

k nemáte mrazničku s funkciou na výrobu zmrzliny, môžete zmes po vychladnutí naliať do nádoby a dať ju do mrazničky. Každých 30 minút ju premiešajte vidličkou, aby ste zabránili tvorbe ľadových kryštálov.

Zmrzlinu môžete ozdobiť čerstvým ovocím, šľahačkou, čokoládovou polevou alebo orechmi. Dobrú chuť!

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes