Pripravte si k čaju veľmi rýchly a chutný vanilkovo-kakaový koláčik.
Tento recept si obľúbia všetci milovníci jemných dezertov.
Jednoduchý a rýchly recept na mramorový koláčik z youtube kanála Cooking with Luna.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
100 g masla
150 g kryštálového cukru
štipku soli
vanilkový extrakt
3 vajcia
190 g hladkej múky
2/3 ČL jedlej sódy
220 ml jogurtu
10 g kakaa
Postup:
Do väčšej nádoby pridáme zmäknuté maslo. Nasypeme cukor.
Mixérom vyšľaháme nadýchaný krém.
Postupne pridáme po jednom vajci a zašľaháme.
Pridáme vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor.
Špachtľou jemne vymiešame. Potom pridáme štipku soli.
V tanieri zmiešame múku so sódou bikarbónou.
Polovicu múky pridáme do vajíčkovej zmesi a premiešame.
Zmes vyšľaháme mixérom.
Pridáme teplý jogurt a prešľaháme.
Potom pridáme zvyšnú múku a vyšľaháme.
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti.
Do jednej časti preosejeme kakao a mixérom premiešame.
Kakaové cesto prelejeme do cukrárskeho vrecka.
Do ďalšieho vrecka prelejeme aj biele cesto.
Sklenenú zapekaciu formu vymastíme studeným maslom a posypeme múkou.
Pomocou vrecka na striedačku nanášame biele a kakaové cesto.
Špáradlom vytvoríme v ceste vzory.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 45-50 minút pri teplote 170°C.
Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: