Úžasná RAFAELLO torta hotová za 30 minút: Na ňu nemajú ani dezerty z cukrárne!

1425

Jeden z najlepších kokosových dezertov aké poznáme, pripravený za neuveriteľných 30 minút!

Potrebujeme:

9 bielkov

15 lyžíc kryštálového cukru

3 lyžice strúhanky

300 g kokosovej múčky + na posypanie

1,5 l mlieka + 300 ml na cesto

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

200 g gustina  (kukuričného škrobu)

250 g masla alebo margarínu

100 g kryštálovóho cukru do krému

Postup:

3 bielky ušľaháme na sneh, pridáme 5 lyžíc cukru, 1 lyžicu strúhanky a 100 g kokosovej múčky. Navrstvíme do okrúhlej formy s priemerom 26 cm. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 10-15 minút do zlatista – cesto skontrolujeme špáradlom. Upečené cesto prelejeme 100 ml mlieka. Takto upečieme všetky 3 pláty cesta.

V 1,5 l mlieka rozmiešame kukuričný škrob a cukor. Preložíme na plameň a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť.

Maslo ušľaháme do nadýchanej hmoty a po lyžiciach vmiešame do pudingu.

Na pláty cesta navrstvíme krém a vyskladáme tortu. Nakoniec posypeme kokosom. Tortu podávame vychladenú!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: coolinarika

Témy:


Pridajte svoj komentár