3 TOP krémy na torty a zákusky: Pozdvihnú vaše dezerty na vyššiu úroveň a budú chutiť lepšie ako z cukrárne!

Ak patríte medzi gazdinky, ktoré doma pečú torty, aj zákusky, vyskúšajte tieto 3 fantastické krémy podľa receptu z youtube.

Vaše dezerty bude každý ospevovať! Všetky tri krémy sú veľmi chutné a krásne držia, takže aj zdobenie bude s nimi hračka.

Základom všetkých týchto krémov je len salko a maslo, z tejto kombinácie pripravíte všetky tri výborné krémy.

 

Čokoládový krém

 

...

 

Potrebujeme:

 

500 g masla

400 g kondenzovaného mlieka

1/2 hrnčeka čokolády, ktorú sme si rozpustili vo vodnom kúpeli

Postup:

 

Maslo si vyšľahajte do peny – malo by byť jemné, ale stále studené.

Následne zašľahajte kondenzované mlieko (šľahajte 2 minúty).

Potom zašľahajte pol šálky vašej obľúbenej rozpustenej čokolády (šľahajte asi 1 minútu).

 

Krém je hotový a môžete ho použiť aj na plnenie, aj na zdobenie. Krásne drží a výborne chutí.

Kávový krém

 

Potrebujeme:

500 g masla – zmäknutého ale studeného

1 plechovku kondenzovaného mlieka

3 PL horúcej vody

2 ČL granulovanej kávy

Postup:

 

Do šálky si nalejte  3 lyžice horúcej vody a rozmiešajte s kávou.

Nechajte úplne vychladnúť.

Maslo si vyšľahajte do peny a následne opäť zašľahajte kondenzované mlieko.

Kondenzované mlieko by sa malo pridávať studené priamo z chladničky.

Nakoniec dôkladne zašľahajte kávu. Hotovo!

 

Karamelový krém

 

Potrebujeme:

 

500 g masla

1 plechovku kondenzovaného mlieka

1/2 šálky karamelu (buď kúpeného alebo domáceho)

Postup:

 

Maslo si opäť vyšľahajte do peny, pridajte kondenzované mlieko a nakoniec zašľahajte karamel, kým nevznikne kompaktný hladký krém.

Je to naozaj veľmi rýchle a jednoduché!

 

Prajeme veľa šťastia a dobrú chuť!

Video návod: