plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skvelé pohostenie na veľkonočný stôl: 3 tipy na slané „želé“ chuťovky!

Hľadáte na veľkonočný stôl chutné a originálne pohostenie? Prinášame vám skvelé tipy na chutné želé pochúťky na slano, s rýchlou prípravou a vynikajúcou chuťou. Vyskúšate?

Hľadáte na veľkonočný stôl chutné a originálne pohostenie? Prinášame vám skvelé tipy na chutné želé pochúťky na slano, s rýchlou prípravou a vynikajúcou chuťou. Vyskúšate?

Farebné želé kraslice

Veľkonočné pohostenie: Farebné želatínové kraslice

Potrebujeme:

10 škrupín z vajíčok – umytých a vysušených

2 šálky hovädzieho vývaru

20 g želatíny v prášku

1 červenú papriku

1 šálku sterilizovanej kukurice – scedenej z nálevu

300 g šunky nakrájanej nadrobno

Niekoľko vetvičiek kôpru alebo iných byliniek

Postup:

Na tupej strane každého vajíčka je potrebné vytvoriť otvor s priemerom 1,5 – 2 cm, ktorým budeme vajcia plniť. Potom vajcia vložíme do obalu, aby pevne stáli.

Želatínu necháme napučať vo vývare. Potom zahrievaním rozpustíme na plameni (nevaríme).

Do vajec vložíme náplň zo šunky, kukurice, papriky a vetvičiek kôpru. Zalejeme želatínou a vložíme do chladničky stuhnúť.

Šunkové rolky v želatíne

zdroj: katalin-konyha

Potrebujeme:

7 veľkých plátkov šunky alebo 14 menších

2 lyžice masla

4 lyžice chrenu

1 lyžicu kyslej smtoany

1 trojuholník tavenéhos yra

Koreniny a soľ podľa chuti

Na želatínu:

4 lyžicky želatíny

200 ml studenej vody

Postup:

Všetky prísady na náplň zmiešame a docutíme soľou a krením. Zmes navrstvíme na ejdnotlivé plátky šunky a zrolujeme.

Želatínu necháme napučať v 200 ml vody

Formu srnčí chrbát vyložíme fóliou a uložíme do nej jednotlivé rolky. Želatínu rozpustíme zahrievaním na miernom plameni – nevaríme. Môžeme do nej pridať trochu soli. Preložíme z plameňa a nalejeme na rolky. Necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať!

Šunková rolka s vajíčkami a špargľou

zdroj: bibimoni

Potrebujeme:

500 g šunky nakrájanú na kocky

1 pohár zaváranej špargle

1 uvarené vajce natvrdo

350 ml vývaru

2 bal. želatíny v prášku

Sušenú petržlenovú vňať

Formu dlhú 32 cm a hlbokú 8 cm

Postup:

Vajce nakrájame na plátky. Špargľu necháme odkvapkať z nálevu. Želatínu necháme napučať v studenom vývare.

Formu vystelieme fóliou a na dno uložím eplátky vajíčka a posypeme petržlenovou vňaťou. Pokračujeme vrstvou ½ špargle a ½ šunky.

Opäť uložíme vrstvu šargle, zvyšnú šunku a posypeme petržlenovou vňaťou.

Zmes zalejeme horúcou želatínovou zmesou, ktorú sme si rozpustili zahrievaním na plameni.

Na noc uložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes