3 tipy na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme: Toto pred sviatkami ocenia v každej rodine!

1930

Ak sa už teraz chystáte na vianočné pečenie, tieto recepty sa vám budú skvele hodiť. S nimi pripravíte výbornú čokoládovú polevu na vaše dezerty, ktorá sa neláme a chutí vynikajúco.

Potrebujeme:

Recept č. 1:

100 g maslo

2-3 lyžice kakao

1 lyžica hladká múka

1/2 lyžičky práškový cukor

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

5 lyžíc mlieko

vanilková aróma

Recept č. 2:

150 g horká čokoláda

1 lyžica kakao

1 hrnček kr. cukor

0,5 šálky vody

Recept č. 3:

125 ml smotana na šľahanie

125 g horká čokoláda

Postup:

Recept č. 1:

50 g masla, kakao, hladkú múku, práškový cukor a mlieko privedieme k varu a za stáleho miešania spojíme. Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku. Ak vám hmota veľmi stuhne pridáme viac mlieka.

Recept č. 2:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 1/2 šálky vody. Zmes ohrievame na miernom ohni, kým nezhustne a následne pripravenú čokoládou polejeme tortu alebo rezy.

Recept č. 3:

Smotanu na šľahanie zahrejeme v hrnci na miernom ohni, avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu – vtedy smotana nestuhne. Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním ju rozpustíme. Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.

Témy:


Pridajte svoj komentár