Zbohom tukožrútsku polievku bez chuti, toto je stokrát silnejšie: 3 super zdravé polievky očistia telo od toxínov, rozpúšťajú tuky a chutia výborne!

Prečo zaťažovať telo diétami, ktoré škodia telu viac, ako mu prospievajú? Zabudnite na hladovku a tukožrútske polievky bez chuti, po ktorých je človek akurát tak hladný a bez energie.

Prinášame vám 3 fantastické a nezvyčajné detoxikačné polievky, ktorých najväčším benefitom je fakt, že dokážu očistiť telo, reštartovať tráviaci systém, nabijú vás živinami a sú veľmi chutné. Skúste, každú, sú naozaj výborné a po dodržaní 3-dňového detoxu by sme mali cítiť aj úbytok na váhe.

Polievky sú veľmi chutné, ale pozor na soľ, dávajte jej čo najmenej.

3 detox polievky na 3 dni – každý deň iná chuť

 

Detoxické polievky

 

Detox polievky sú skvelým spôsob, ako očistiť telo toxínov, posilniť imunitný systém a zlepšiť vstrebávanie živín tela.

Takáto očista však nebude trvať týždne alebo mesiace. Bude trvať len 3 dni. Všetko, čo musíte urobiť,  je variť si 3 rôzne polievky  – každý deň inú.

Brokolicová polievka

 

Brokolicová detoxikačná polievka

 

Potrebujeme:

1 polievková lyžica. l. olivový olej

1 cibuľa

750 ml vody

1 strúčiky cesnaku

500 g brokolica

1 zväzok rukoly

soľ a korenie podľa chuti

príprava

Nakrájajte cesnak a cibuľu. Rozdeľte brokolicu na ružičky e a opláchnite ich.

Vezmite panvicu s hrubým dnom a nalejte do nej olivový olej. Počkajte, až sa olej zahreje, pridajte cibuľu a cesnak. Restujte, kým zelenina nezačne rozvoniavať. Do panvice pridajte brokolicu. Restujte, kým brokolica nie je jasne zelená.

Pridajte do nádoby vodu a priveďte do varu. Pridajte soľ a korenie  podľa chuti. Panvicu zakryte a polievku nechajte prevariť na nízkej teplote po dobu 8-10 minút.

Keď je polievka pripravená, nalejte ju do mixéra a pridajte nakrájanú rukolu. Rozmixujte obsah tak, aby sa vytvoril jemný krém.

Polievka s mrkvou a zázvorom – bomba na imunitu

detoxikačná polievka s mrkvou a zázvorom

prísady

500 g mrkvy

1 cibuľa

1 polievková lyžica zázvoru

700 ml kuracieho vývaru

100 g smotany (12%)

3 polievkové lyžice. l. olivový olej

soľ a korenie podľa chuti

príprava

Cibuľu nakrájajate nadrobno. Zázvor očistite, nastrúhajte.

Osmažte zázvor a cibuľu v olivovom oleji po dobu 5-7 minút.

Nakrájajte mrkvu a pridajte k zázvoru a cibuľke. Zalejte všetok vývarom. Zmes nechajte vrieť a 30 minút na nízkej teplote.

Odstráňte všetko z tepla, keď je mrkva mäkká. Pomocou mixéra zmes rozmixujeme, pridáme smotanu a ochutíme soľou a korením.

Preložte späť na plameň a varte ešte 5 minút. Polievku podávame s krutónmi z celozrnného pečiva

Šošovicová polievka – prekvapí aj náročných

šošovková detoxikačná polievka

prísady

450 g šošovice

60 g zelerovej stonky

60 g šalotky

10 g cesnaku

500 ml zemiakového vývaru

1 kg zemiakov

3 litre vody

250 ml sójového mlieka

200 g paradajok

5 g koriandra

30 ml olivového oleja

Soľ a korenie

príprava

Zemiaky si očistite, uvarte a preceďte. Vývar nevylievajte!

Nakrájajte si najemno zeler, šalotku a cesnak. Všetko osmažte na olivovom oleji. Pridajte premytú šošovicu a zemiakový vývar. Varte po dobu 15 minút.

Paradajky si nakrájajte na plátky, vložte ich do polievky a nechajte variť na miernom ohni kým nebudú hotové.

Sójové mlieko si zohrejte na 90°С a primiešajte ho do hotovej polievky. Osoľte a okoreňte podľa vašej chuti. Hotovú polievku môžete dozdobiť nasekaným koriandrom.

zdroj: sovkusom

Dnes najobľúbenejšie