K tomuto už netreba šunku ani syr: 3 super rýchle recepty domáce nátierky, ktoré chutia miliónovo a dlho vydržia!

Domáce rýchle nátierky

paštéty

V chladničke vám vydržia dlho, sú jednoduché a rýchle na prípravu. Tieto recepty určite využijete.

Uhorka

zeleninová paštéta

Zložky

  • 150 g smotanového syra
  • zväzok kôpru
  • 1 uhorka
  • 1 strúčik cesnak
  • soľ a korenie

príprava

  1. Umyte kôpor a jemne nasekajte.
  2. Ošúpte uhorku, nastrúhajte ju na jemnom strúhadle a šťavu vytlačte rukami.
  3. Zmiešajte kôpor a uhorku so smotanovým syrom, pridajte soľ, korenie a vymiešajte do homogénneho stavu.

Masová nátierky

mäsová pasta

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme

  • 150 g smotanového syra
  • 150 g upečeného kuracieho mäsa

príprava

  1. Mäso nakrájajte na malé kúsky.
  2. Vložte syr do mixéra, pridajte mäso a mixujte, kým nebude hladké. Prípadne môžete pridať akékoľvek korenie alebo bylinky.

Ak nemáte mixér, môže takúto pastu pripraviť pomocou mlynčeka na mäso. Jednoducho zomeľte mäso a potom ho zamiešajte so syrom.

Hubová paštéta

paštéta s hubami

Zložky

  • 100 g šampiňóny
  • 50 g smotanového syra
  • soľ a korenie

príprava

  1. Orestujte nakrájané šampiňóny na panvici v slnečnicovom oleji, kým sa neuvaria.
  2. Zmiešajte ich so smotanovým syrom pomocou mixéra – rozmixujte dohladka.
  3. Pridajte soľ, korenie a ďalšie obľúbené korenie alebo trochu nakrájaného kôpru, ak je to potrebné.