Kuriatko pečiem skoro každý týždeň, ale toto by mi nenapadlo ani vo sne: Len ho položte takto na pekáč a dajte piecť, ten výsledok fantastický!

Kuriatko pečieme často, ale tieto recepty som doteraz nepoznala, sú nielen ekonomické a rýchle, ale aj nesmierne chutné. Najviac nás zaujal hneď prvý recept a to kuriatko pečené na soli. Je to úplne bez práce a výsledok fantastický!

Postup:

Recept č. 1

Potrebujeme:

Kuracie mäso (celé alebo porciované)

Soľ

Postup:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Je to úplne jednoduché, na plech nasypeme soľ a na soľ uložíme celé kurča – nohy je dobré zviazať a krídla prikryť alobalom, aby sa počas pečenia nespálili. Pečieme 80-90 minút pri teplote 180 stupňov. Dobré je počas pečenia použiť ventilátor, ktorý zabezpečí, že pečenie bude rovnomerné. Pri takomto postupe kurča netreba žiadno upravovať, počas pečenia získa krásne chrumkavú kôrku a výbornú chuť. Nemusíte sa báť, že kurča presolíte, je to výborný a lacný recept.

Recept č. 2

Potrebujeme:

Kuracie stehná

Pivo (mám svetlé) – 350 ml

Sójová omáčka – 50 ml

Soľ – 0,5 lyžice

Hnedý cukor – 0,5 lyžice

Korenie podľa chuti – 2 lyžičky (napríklad korenie na kurča)

paprika – 2 lyžičky

Čierne mleté korenie

Soľ

Postup:

Všetky prísady na marinádu zmiešame a stehienka necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne však cez noc. Potom vyberieme a z marinády zľahka osušíme. Rúru dáme vyhriate na 200 stupňov a na spodok uložíme plech s horúcou vodou. Nad plech uložíme mriežku, na ktorú stehná uložíme a necháme piecť len 35 minút.

Recept číslo 3.

Potrebujeme:

Kuracie stehná – 3 ks (vykostené, kožu môžete nechať)

Rastlinný olej – 100 ml

Korenie na kurča – 1 lyžička

Soľ – 1 lyžička

Kurkuma – 1/2 lyžičky

Biele mleté korenie -1/4 lyžičky

Cesnak – 2 strúčiky

Maslo – 50 g

Postup:

Všetky prísady okrem cesnaku a masla zmiešame a vykostené stehienka necháme marinovať aspoň pár hodín (ideálne cez noc). potom zľahka osušíme z marinády a na vyprážame na panvici na masle. Je dobré stehná zaťažiť, aby sa pekne prepiekli. Potom odoberieme niekoľko lyžičiek marinády, zmiešame s cesnakom a potrieme – opečieme z oboch strán dozlatista.