Kuriatko pečieme často, ale tieto recepty som doteraz nepoznala, sú nielen ekonomické a rýchle, ale aj nesmierne chutné. Najviac nás zaujal hneď prvý recept a to kuriatko pečené na soli. Je to úplne bez práce a výsledok fantastický!
Postup:
Recept č. 1
Potrebujeme:
Kuracie mäso (celé alebo porciované)
Soľ
Postup:
Je to úplne jednoduché, na plech nasypeme soľ a na soľ uložíme celé kurča – nohy je dobré zviazať a krídla prikryť alobalom, aby sa počas pečenia nespálili. Pečieme 80-90 minút pri teplote 180 stupňov. Dobré je počas pečenia použiť ventilátor, ktorý zabezpečí, že pečenie bude rovnomerné. Pri takomto postupe kurča netreba žiadno upravovať, počas pečenia získa krásne chrumkavú kôrku a výbornú chuť. Nemusíte sa báť, že kurča presolíte, je to výborný a lacný recept.
Recept č. 2
Potrebujeme:
Kuracie stehná
Pivo (mám svetlé) – 350 ml
Sójová omáčka – 50 ml
Soľ – 0,5 lyžice
Hnedý cukor – 0,5 lyžice
Korenie podľa chuti – 2 lyžičky (napríklad korenie na kurča)
paprika – 2 lyžičky
Čierne mleté korenie
Soľ
Postup:
Všetky prísady na marinádu zmiešame a stehienka necháme marinovať aspoň hodinu, ideálne však cez noc. Potom vyberieme a z marinády zľahka osušíme. Rúru dáme vyhriate na 200 stupňov a na spodok uložíme plech s horúcou vodou. Nad plech uložíme mriežku, na ktorú stehná uložíme a necháme piecť len 35 minút.
Recept číslo 3.
Potrebujeme:
Kuracie stehná – 3 ks (vykostené, kožu môžete nechať)
Rastlinný olej – 100 ml
Korenie na kurča – 1 lyžička
Soľ – 1 lyžička
Kurkuma – 1/2 lyžičky
Biele mleté korenie -1/4 lyžičky
Cesnak – 2 strúčiky
Maslo – 50 g
Postup:
Všetky prísady okrem cesnaku a masla zmiešame a vykostené stehienka necháme marinovať aspoň pár hodín (ideálne cez noc). potom zľahka osušíme z marinády a na vyprážame na panvici na masle. Je dobré stehná zaťažiť, aby sa pekne prepiekli. Potom odoberieme niekoľko lyžičiek marinády, zmiešame s cesnakom a potrieme – opečieme z oboch strán dozlatista.