Toto pri sviatočnom pečení ocení každý: 3 recepty na čokoládovú polevu, ktorá sa pri krájaní neláme a chuť fantastická!

Tieto recepty sa oplatí poznať. Zbierka troch obľúbených receptov na čokoládové polevy, ktoré sa počas krájania nelámu a sú aj veľmi chutné.

Tieto recepty sa oplatí poznať. Zbierka troch obľúbených receptov na čokoládové polevy, ktoré sa počas krájania nelámu a sú aj veľmi chutné.

Potrebujeme:

Prvý recept:

100 g maslo

2-3 lyžice kakao

1 lyžica hladká múka

1/2 lyžičky práškový cukor

...

5 lyžíc mlieko

vanilkový extrakt

Druhý recept:

150 g horká čokoláda

1 lyžica kakao

1 hrnček cukor

0,5 šálky vody

Tretí recept:

125 ml smotana na šľahanie

125 g horká čokoláda

Postup:

Prvý recept:

Všetky prísady okrem masla a mlieka dáme do kastrólika a rozpustíme na plameni. Keď máme hmotu rozpustenú, pridáme 50 g masla a vanilku. Ak  hmota veľmi stuhne pridáme viac mlieka.

Druhý recept:

Vo vodnom kúpeli rozpustíme 150 g kvalitnej horkej čokolády a pridáme kakao, cukor a 0,5 šálky vody. Zmes ohrievame na miernom ohni, kým nezhustne a následne pripravenú čokoládou polejeme tortu alebo rezy.

Tretí recept:

Smotanu na šľahanie ohrejeme v hrnci na miernom ohni, avšak dávame pozor, aby sme smotanu nepriviedli do varu – vtedy smotana nestuhne. Ohriatu smotanu odstavíme a pridáme do nej na kúsky nalámanú čokoládu. Miešaním ju rozpustíme. Pripravenú čokoládovú polevu navrstvíme na rezy.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: vk