plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 prísady na cesto, 3 prísady na krém: Jednoducho úžasná čerešňová torta s luxusným krémom!

Taká jednoduchá, až sa vám to nebude chcieť veriť. Je to však skutočne tak, túto tortu pripravíte len z pár surovín. Stačí zmiešať prísady na cesto, upiecť, pridať ovocie a potrieť krémom. Jednoduchšiu tortu nepoznáme.

Taká jednoduchá, až sa vám to nebude chcieť veriť. Je to však skutočne tak, túto tortu pripravíte len z pár surovín. Stačí zmiešať prísady na cesto, upiecť, pridať ovocie a potrieť krémom. Jednoduchšiu tortu nepoznáme.

Potrebujeme:

Na cesto:

3 vajcia

150 g kryštálového cukru

150 g hladkej múky

Na krém:

250 ml 33% smotany na šľahanie

100 g práškového cukru

250 g mascarpone alebo jemného tvarohu

Ďalej budeme potrebovať:

450-500 g zaváraných čerešní scedených z nálevu

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do nadýchanej svetlej hmoty. Postupne pridáme múku a vymiešame hladké cesto. To navrstvíme do formy vymastenej a vysypanej múkou. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15-20 minút!

Cesto necháme vychladnúť a potom naň uložíme dobre scedené a odkvapkané čerešne. Nakoneic ušľaháme smotanu s cukrom a potom premiešame s mascarpone alebo tvarohom.

Vložíme do chladničky vychladiť a potom dozdobíme podľa nášho vkusu.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: queen-time

Najlepšie recepty na dnes