plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 nápady na rýchle občerstvenie z lístkového cesta: Delikátne predjedlo!

Fantastické pohostenie z lístkového cesta, s ktorým zabodujete na každej oslave.

Tri bleskové recepty, na ktoré vám bude stačiť len pár jednoduchých ingrediencií.

 

 

Rýchle a jednoduché recepty na snacky z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

1200 g lístkového cesta

Recept č. 1

100 g parmezánu

20 g medvedieho cesnaku (ako alternatívu môžete použiť bazalku)

100 g čiernych olív bez kôstky

Recept č. 2

 

 

200 g varených zemiakov

70 g šunky

50 g parmezánu

Recept č. 3

150 g nastrúhaného syra

70 g paradajkovej omáčky

5 g sladkej papriky

1 žĺtok

10 ml mlieka

10 g sezamových semienok

Na omáčku:

70 g masla

300 g cibule

100 g kyslej smotany

100 g majonézy

5 g soli

10 g granulovaného cesnaku

10 g granulovanej cibule

Postup:

Do nádoby od mixéra vložíme parmezán.

Pridáme medvedí cesnak a rozmixujeme.

 

 

Cesnakovú zmes nanesieme na lístkové cesto.

Prekryjeme papierom na pečenie a jemne rozvaľkáme.

 

 

Cesto prekrojíme na polovicu.

Potom na plátky, ktoré zrolujeme.

 

 

Dva slimáky napichneme na špajľu.

Medzi ne napichneme olivu.

 

 

Slimáky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Na samostatné lístkové cesto pomocou lisu pretlačíme uvarené zemiaky so šunkou.

Zmes rozotrieme po celej ploche.

 

 

Posypeme parmezánom.

Cesto prekryjeme papierom na pečenie a jemne rozvaľkáme.

 

 

Potom cesto z každej strany zrolujeme do polovice a nakrájame (viď video).

Rolky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry.

 

 

Pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

Do menšej misky s nastrúhaným syrom pridáme paradajkovú omáčku, mletú papriku a premiešame.

 

 

Syrovú zmes nanesieme na lístkové cesto.

Prekryjeme papierom a jemne vyvaľkáme.

 

 

Cesto trochu zrolujeme a odrežeme.

Tento proces zopakujeme šesťkrát a potom každú rolku prekrojíme trikrát (viď video).

 

 

V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a potrieme rolky naukladané na vystlanom plechu.

Vrch posypeme sezamovými semiačkami, vložíme do rúry a pečieme 25 minút pri teplote 180°C.

 

 

Na panvici roztopíme maslo a dozlatista osmažíme cibuľu.

Do misky s osmaženou cibuľou pridáme soľ, cesnak, granulovanú cibuľu, smotanu, majonézu a dobre premiešame.

 

 

Chrumkavé lahôdky z lístkového cesta servírujeme so smotanovou omáčkou.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes