Tajomstvo najlepšieho cestíčka: 3 TOP recepty aj s tajným trikom, vďaka ktorému bude dokonalé!

801 0

Mnoho chutných jedál zahŕňa vyprážanie jedál v cestíčku.My sme na stránke napadovy.blog našli návod, ako pripraviť najchutnejšie domáce cestíčko na rezne, ryby aj zeleninu.

Chrumkavá zlatá kôrka dodá mäsu aj zelenine neodolateľnú chuť. Mnoho kuchárov odporúča pridať do slaného cestíčka trochu minerálky, alebo vodky. A cestíčko na dezert zasa chutí lepšie, ak pridáme napríklad trochu sladkého likéru. 

Ake je ale celé tajomstvo chrumkavého, nadýchaného, ružového cestíčka?

Tento recept mám od kuchára ešte z bývalého režimu.

Robil tie najlepšie rezne, ryby a dokonca aj zeleninu v cestíčku. Naučil ma, ako takéto cestíčko pripraviť.

Foto: napadovy.blog

Miešajte všetky ingrediencie do hladka.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Bielky a žĺtky vyšľahajte zvlášť, bielky pridajte tesne pred začiatkom vyprážania.

Ak je to možné, pripravte si cesto aspoň hodinu vopred a udržujte ho v chlade.

Pridajte trochu perlivej vody a bude vzdušnejšie.

Pomer cesta a mäsa, či zeleniny by mal byť 1:1.

Najlepšie recepty

Klasické cestíčko

Foto: napadovy.blog

0,5 l perlivej vody

125 g múky

4 vajcia

1 PL rastlinného oleja

soľ podľa chuti

Rozdeľte vajcia na žĺtky a bielky a dajte do chladničky.

Žĺtky vyšľahajte, pridajte vodu a olej.

Pomaly pridajte múku a zmes premiešajte vidličkou.

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na sneh a primiešajte do zvyšku zmesi.

Odložte na hodinu do chladničky a môžete použiť.

Syrové cestíčko

Foto: napadovy.blog

4 PL hladkej múky

3 PL majonézy

4 vajcia

100 g tvrdého syra

soľ podľa chuti

Nastrúhaný syr zmiešajte s majonézou a pridajte túto hmotu do klasického cestíčka podľa prvého receptu.

Sladké cestíčko

Foto: napadovy.blog

1 šľahačkovú smotanu

3 žĺtky

3 PL hladkej múky

soľ, cukor podľa chuti

Žĺtky si vyšľahajte spolu s cukrom a pridajte šľahačkovú smotanu.

Potom pridajte po častiach múku a nakoniec sneh z bielkov.

Vyskúšajte a vychutnávajte.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Témy:


Pridajte svoj komentár