3-minútový plnkový tvarohový KOLÁČ: Netreba miesiť cesto, len všetko premiešať a môže ísť do rúry!

Recept na tento tvarovaný koláč sa stal jedným z našich najobľúbenejších.

Je to veľmi chutný koláč, ktorý sa dá rýchlo pripraviť.

 

 

Cesto nemusíte miesiť a potom vyvaľkať, stačí všetko premiešať a upiecť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Recept sme našli na kanáli KETKES Kitchen.

Na prípravu tohto úžasného koláčika, ktorý je taký jemný a naplnený toľkým množstvom plnky, budete potrebovať len pár ingrediencií. Ak by ste chceli urobiť jednoduchý, rýchly a vynikajúci dezert, mali by ste ho určite vyskúšať!

Potrebujeme:

400 g hladkej múky,

30 g kukuričného škrobu,

230 g kr. cukru,

2 vajcia,

1 čajová lyžička vanilkového cukru,

1 lyžička sódy bikarbóny (alebo prášku do pečiva),

200 ml mlieka,

80 ml oleja,

pomarančová aróma.

Plnenie:

700 g hrudkovitého tvarohu alebo ricotty,

50 g krupice,

pomarančová aróma,

100 g kr. cukru,

2 vajcia,

1 čajová lyžička vanilkového cukru,

100 g hrozienok.

Plech s rozmermi: 35 x 25 cm

Postup:

Príprava cesta je úplne jednoduchá.

 

 

Do misky jednoducho naspyeme všetky sypké prísady – múku, škrob, cukor, sódu a vanilkový cukor.

Pridáme olej, vajcia, mlieko, pomarančovú arómu.

Jednoducho vyšľaháme šľahačom na jednotné cesto.

Polovicu cesta nalejeme do formy vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Dáme do vyhriatej rúry na 180 stupňov predpiecť na 10 minút. 

Pripravíme si plnku:

Do misky dáme tvaroh, krupicu, cukor, vajcia, vanilku aj pomarančovú arómu.

 

 

Všetko spolu premiešame vidličkou.

Nakoniec pridáme hrozienka.

Opäť všetko spolu premiešame.

Plnku navrstvíme na predpečené cesto, uhladíme.

 

 

Na plnku navrstvíme zvyšné cesto, uhladíme.

Pečieme pri teplote 180 stupňov 40-45 minút.

 

 

Hotový koláč poprášime práškovým cukrom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels