Expresné občerstvenie z paradajok a syra: 4 chutné kombinácie na krásne farebné misy, na ktorých si hostia určite pochutia!

Vyskúšajte túto obľúbenú taliansku kombináciu podľa inšpirácie z youtube alebo rovno všetky nápady na expresné občerstvenie, ktoré prinášame v tomto článku! 

V hlavnej úlohe sú paradajky, všetko pripravíte veľmi rýchlo a hostia si určite prídu na svoje!

Talianske bagetky

Potrebujeme:

bagetu

mozzarellu

2 – 3 paradajky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 strúčik cesnaku

soľ

čierne mleté korenie

2 PL olivového oleja

bazalku

Postup:

Bagetu si nakrájame na rovnomerne hrubé krajce a opečieme ich na suchej panvici. 

Po upečení ich potrieme očisteným cesnakom.

Paradajky si nakrájame na menšie kúsky, v miske ich zmiešame s nasekanou bazalkou, nadrobno pokrájaným cesnakom a 2 lyžicami olivového oleja.

Dochutíme soľou, čiernym mletým korením, premiešame a zmes navrstvíme na každý krajec bagety na mozzarellu (mozzarellu môžeme aj nakrájať na menšie kúsky).

Môžeme kombinovať aj s listovou zeleninou. 

Nakoniec ešte všetko pokvapkáme olivovým olejom. 

Dobrú chuť!

Video postup nájdete TU

Blesková nátierka

Potrebujeme:

3 ks paradajka

1/2 ks cibuľa

1 strúčik cesnaku

1 ČL olej

Na dochutenie:

1 KL soľ

štipka bazalka sušená

štipka korenie čierne mleté

štipka paprika

červená štipľavá mletá

Postup:

Paradajky som zbavila semienok, aby nebola nátierka príliš vodová a pokrájala.

Cibuľu a cesnak som pokrájala nadrobno a spolu so všetkými prísadami zmixovala s paradajkami v zaváraninovom pohári ponorným mixérom.

Starý chlebík som krátko opražila na panvičke taktiež s troškou  oleja.

Teplé som potrela cesnakom a natrela nátierkou.

Je to naozaj výborné

Caprese jednohubky

Potrebujeme:

rajčiny

mozzarellu

olivový olej

balsamico

čerstvú bazalku

Postup:

Rajčiny nakrájame na plátky, ale dávame pozor, aby sme zeleninu celkom neprekrojili. Do zárezov striedavo vkladáme mozzarellu a lístky bazalky.

Takto pripravených rajčinových ježkov osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a balsamikom.

Paradajky zapečené so syrom a cesnakom

Potrebujeme:

väčšie paradajky nakrájané na kolieska

¼ šálky nastrúhaného parmezánu (príp. iného tvrdého syra)

¼ šálky strúhanky

čerstvú bazalku nasekanú najemno

2 strúčiky cesnaku

soľ

čierne mleté korenie

olivový olej

Postup:

Rúru nastavíme na 220 °C. V stredne veľkej miske zmiešame strúhanku a syr.

Kolieska paradajok rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich soľou, korením, bazalkou, prelisovaným cesnakom a syrovo-strúhankovou zmesou.

Nakoniec rajčiny pokvapkáme olivovým olejom.

Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút.

Prajeme vám dobrú chuť! 

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Témy:


Pridajte svoj komentár