Vyskúšajte túto obľúbenú taliansku kombináciu podľa inšpirácie z youtube alebo rovno všetky nápady na expresné občerstvenie, ktoré prinášame v tomto článku!
V hlavnej úlohe sú paradajky, všetko pripravíte veľmi rýchlo a hostia si určite prídu na svoje!
Talianske bagetky
Potrebujeme:
bagetu
mozzarellu
2 – 3 paradajky
1 strúčik cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
2 PL olivového oleja
bazalku
Postup:
Bagetu si nakrájame na rovnomerne hrubé krajce a opečieme ich na suchej panvici.
Po upečení ich potrieme očisteným cesnakom.
Paradajky si nakrájame na menšie kúsky, v miske ich zmiešame s nasekanou bazalkou, nadrobno pokrájaným cesnakom a 2 lyžicami olivového oleja.
Dochutíme soľou, čiernym mletým korením, premiešame a zmes navrstvíme na každý krajec bagety na mozzarellu (mozzarellu môžeme aj nakrájať na menšie kúsky).
Môžeme kombinovať aj s listovou zeleninou.
Nakoniec ešte všetko pokvapkáme olivovým olejom.
Dobrú chuť!
Video postup nájdete TU
Blesková nátierka
Potrebujeme:
3 ks paradajka
1/2 ks cibuľa
1 strúčik cesnaku
1 ČL olej
Na dochutenie:
1 KL soľ
štipka bazalka sušená
štipka korenie čierne mleté
štipka paprika
červená štipľavá mletá
Postup:
Paradajky som zbavila semienok, aby nebola nátierka príliš vodová a pokrájala.
Cibuľu a cesnak som pokrájala nadrobno a spolu so všetkými prísadami zmixovala s paradajkami v zaváraninovom pohári ponorným mixérom.
Starý chlebík som krátko opražila na panvičke taktiež s troškou oleja.
Teplé som potrela cesnakom a natrela nátierkou.
Je to naozaj výborné
Caprese jednohubky
Potrebujeme:
rajčiny
mozzarellu
olivový olej
balsamico
čerstvú bazalku
Postup:
Rajčiny nakrájame na plátky, ale dávame pozor, aby sme zeleninu celkom neprekrojili. Do zárezov striedavo vkladáme mozzarellu a lístky bazalky.
Takto pripravených rajčinových ježkov osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a balsamikom.
Paradajky zapečené so syrom a cesnakom
Potrebujeme:
väčšie paradajky nakrájané na kolieska
¼ šálky nastrúhaného parmezánu (príp. iného tvrdého syra)
¼ šálky strúhanky
čerstvú bazalku nasekanú najemno
2 strúčiky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
olivový olej
Postup:
Rúru nastavíme na 220 °C. V stredne veľkej miske zmiešame strúhanku a syr.
Kolieska paradajok rozložíme na plech, vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich soľou, korením, bazalkou, prelisovaným cesnakom a syrovo-strúhankovou zmesou.
Nakoniec rajčiny pokvapkáme olivovým olejom.
Pečieme vo vyhriatej rúre cca 10 minút.
Prajeme vám dobrú chuť!