Jednoduché nápady na 3 šaláty z červenej repy: Expresne rýchle a výnimočne chutné!

1000

Červená repa je nabitá živinami a veľmi prospešná pre naše zdravie. S týmito receptami z youtube si ju navyše pripravíte tak chutne, že ju budete chcieť jesť každý deň. Vyberte si hneď z 3 receptov, alebo vyskúšajte všetky!

Červená repa so zemiakmi a nakladanými uhorkami

 

Potrebujeme:

430 g varenej cvikle

200 g zemiakov uvarených v šupke

250 g nakladaných uhoriek

35 g červenej cibule

20 g slnečnicového oleja

Postup:

Cviklu si uvaríme a ošúpeme. Potom si ju nastrúhame na hrubom strúhadle a vložíme do väčšej misy. Nakladané uhorky si takisto nastrúhame na hrubom strúhadle, vyžmýkame a pridáme do misy. Cibuľu si nakrájame na tenké kolieska, pridáme k ostatným prísadám, polejeme olejom a premiešame. Nakoniec všetko zmiešame s nastrúhanými varenými zemiakmi a podávame. Prajeme dobrú chuť!

Teplý šalát z červenej repy

 

Potrebujeme:

430 g varenej cvikle

250 g cibule

2 strúčiky cesnaku

10 g rastlinného oleja

2 vajcia na tvrdo

soľ, červená mletá paprika podľa chuti

Postup:

Cibuľu si nakrájame na menšie kúsky a orestujeme na panvici. Posypeme mletou červenou paprikou, pridáme prelisovaný cesnak a uvarenú cviklu, ktorú sme si nastrúhali na hrubom strúhadle. Osolíme, okoreníme a premiešame. Teraz nastrúhame uvarené vajíčko, premiešame a podávame posypané nasekanou vňaťkou alebo kôprom. Prajeme dobrú chuť!

Červená repa s kuracím mäsom a čili papričkou

 

Potrebujeme:

200 g cvikle

200 g mrkvy

200 g cibule

300 g kuracích pŕs

50 g sójovej omáčky

15 g jablčného octu

15 g čili papričky

10 g rastlinného (olivového) oleja

1 ČL mletého koriandru

10 g nasekanej petržlenovej vňate

Postup:

Uvarenú repu si nastrúhame na hrubom strúhadle, pridáme nahrubo nastrúhanú mrkvu, sójovú omáčku, jablčný ocot, premiešame a prejdeme k príprave mäsa. Kuracie prsia si nakrájame a dáme restovať na rozhorúčený olej. Posypeme soľou, mletým koriandrom a odhrnieme mäso na jednu polovicu panvice. Na druhú polovicu panvice si dáme trochu oleja, nakrájanú cibuľu a nakrájanú feferónku zbavenú semien. Všetko spolu premiešame a pridáme k cviklovému základu. Nakoniec ešte posypeme nasekanou petržlenovou vňaťkou. Prajeme dobrú chuť!

Video postup nájdete TU

Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Foto: youtube
Témy:


Pridajte svoj komentár