plny-hrniec_transparent_negativ.png

3 BIT kocky bez pečenia: Za touto maškrtou z karamelu a šľahačky sa všetky deti idú potrhať!

Namiesto jednej tyčinky celý plech takejto dobroty. A celkom bez pečenia, oplatí sa vyskúšať!

Namiesto jednej tyčinky celý plech takejto dobroty. A celkom bez pečenia, oplatí sa vyskúšať!

Potrebujeme:

500 ml mlieka

500-600 g maslových sušienok

250 g masla

1/2 šálky kr. cukru

2 lyžice hladkej múky

2 lyžice pudingu zlatý klas

750 ml smotany na šľahanie

3 bal. Sužovača

10 g želatíny v prášku

Strúhanú čokoládu na vrch

1 karamelové salko – alebo obyčajné salko, ktoré uvaríme

Postup:

Plech s rozmermi 25×30 cm vylžíme maslovými sušienkami.

Do kastróla nalejeme 250 ml mlieka a v zvyšnom mlieku si rozmiešame múku a pudingový prášok. Keď mlieko na plameni zovrie, vlejeme do nej druhú časť mlieka s pudingom a múkou. Pridáme aj cukor a uvaríme hustý puding.

Dáme vychaldnúť a v inej miske si ušľaháme zmäknuté maslo. Vmiešame po lyžičkách do vychladnutého pudingu a vymiešame jednotný krém.

Na sušienky navrstvíme karamelové salko a pokračujeme vrstvou sušienok. Potom navrstvíme pudingový krém, sušienky a takto prirpavený zákusok uložíme do chladna – na pár hodín, ideálne aj na celú noc.

Pred podávaním už len ušľaháme šľahačku so sutužovačmi. Šľahačku je dobré spevniť aj želatínov – jednoducho dáme napučať do vody, zahrievaním rozpustíme a ku koncu šľahania vmiešame do šľahačky. Na vrstvu šľahačky už len nastrúhame čokoládu a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes