Šaláty sú veľmi obľúbené a niet sa čo čudovať.
Sú plné vitamínov, prospievajú zdraviu, aj línii a ak ich správne skombinujete, chutia vynikajúco.
Tento šalát je však výnimočný v tom, že podporuje chudnutie a nakopne váš metabolizmus.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Jedzte ho pred každým hlavným jedlom a už o pár dní budete pozorovať jeho pozitívne účinky.
O 3 týždne môžete byť ľahší až o 5 kg a pritom jediné čo treba spraviť je jesť šalát a zmenšiť porcie hlavného jedla (to nebude problém, keďže toto šalátové predjedlo vás už čiastočne zasýti).
A tu je vysvetlenie, prečo je tento šalát ideálny pri redukcii hmotnosti:
Kapusta:
pomáha detoxikovať organizmus, zlepšuje trávenie a ako bonus, je plná vitamínov
Zeler:
nízkokalorický, má odvodňovacie schopnosti, znižuje hladinu cukru v krvi, upravuje krvný tlak a hladinu cholesterolu
Mrkva:
vysoký obsah vlákniny, dodáva telu potrebnú energiu, upravuje hladinu cholesterolu a prospieva aj vášmu zraku
Na šalát „tukožrút“ potrebujeme:
hlávkovú kapustu
zeler
mrkvu
citrónovú šťavu
trochu olivového oleja
za hrsť olív
1 – 2 PL kukurice
jemne nasekaný kôpor, alebo petržlen
Voliteľné:
Koreniny podľa chuti
Bylinky podľa chuti
Citrónová šťava
Biely jogurt
Postup:
Pripravte si všetky prísady.
Mrkvu aj zeler očistite a kapustu zbavte vrchných listov.
Zeleninu nastrúhajte na jemnom strúhadle.
Zmiešajte s ostatnými surovinami.
Konzumujte aspoň po dobu 3 týždňov pred každým hlavným jedlom.
Môžete ho však jesť aj častejšie, či už ako prílohu, alebo na večeru.
Recept na jogurtový šalát tukožrút
Tento chutný a zdravý šalát je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú schudnúť alebo si udržať zdravú váhu. Je plný vlákniny a živín, ktoré vás zasýtia a dodajú vám energiu.
Potrebujeme:
1 mrkva
¼ hlávky mladéj kapusty
1/5 červenej cibule
3 jarné cibuľky
Zálievka:
1 šálka gréckeho jogurtu
1 čajová lyžička olivového oleja
1/2 čajovej lyžičky dijonskej horčice
1 čajová lyžička soli
½ čajovej lyžičky sušeného oregana
¼ čajovej lyžičky čierneho korenia
Postup:
Mrkvu, kapustu a červenú cibuľu nakrájajte na tenké pásiky. Jarnú cibuľku nasekajte nadrobno.
V miske zmiešajte grécky jogurt, olivový olej, horčicu, soľ, oregano a čierne korenie.
V miske zmiešajte nakrájanú zeleninu a nasekanú jarnú cibuľku.
Prelejte zálievkou a premiešajte, aby sa ingrediencie rovnomerne pokryli.
Tipy:
Pre krémovejšiu zálievku môžete použiť plnotučný grécky jogurt.
Ak nemáte dijonskú horčicu, môžete ju nahradiť iným druhom horčice alebo citrónovou šťavou.
Do šalátu pridajte aj inú nakrájanú zeleninu, ako napríklad papriku, uhorku alebo zeler.
Pre trocha bielkovín môžete do šalátu pridať uvarené kuracie mäso nakrájané na pásiky alebo cícer.
Dobrú chuť!