Stačí otvoriť a máte najchutnejšiu prílohu ku každému jedlu: Pestrý šalát do pohárov – vydrží celý rok!

Najlepší nápad, ako zužitkovať úrodu domácej zeleniny v tomto roku!
[mashshare]

Vynikajúci domáci šalát s paradajok, uhoriek a cibule.

 

 

Je vynikajúci a vydrží vám do ďalšej sezóny.

Pri prírpave je najlepšie siahnuť po domácej zelenine, ktorá je čerstvejšia a chutnejšia ako zelenina kupovaná v obchode. To je preto, že ju môžete zberať v okamihu, keď je zrelá a na vrchole chuti, a nemusíte sa starať o jej prepravu a skladovanie.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Príprava šalátu je perfektný spôsob, ako zachovať čerstvosť domácej zeleniny počas celého roka a vychutnávať si pestrú prílohu aj uprostred zimy.

Tipy pred prípravou sterilizovaného šalátu z domácej zeleniny:

Vyberte si čerstvú a kvalitnú zeleninu.

Zeleninu dôkladne umyte a osušte.

Nakrájajte zeleninu na požadovanú veľkosť.

Nechajte poháre vychladnúť a skladujte ich na chladnom a tmavom mieste.

Na prípravu pestrého šalátu potrebujeme:

 

 

3 kg paradajok

1 kg uhoriek

3 červené papriky

3 zelené papriky

4 cibule

1 hlávka cesnaku

Petržlenová vňať, kôpor

2 lyžice cesnaku

120 g oleja

2 červené papričky

Bobkový list

Čierne korenie

Ocot (9%) – lyžičku do každého pohára

Cukor – lyžičku do každého pohára

Voliteľné:

Rozmarín, bazalka, oregano, ligurček

Cuketa

Pór

Zeler

Postup:

Všetku zeleninu umyjeme.

Paradajky, uhorky, papriky a nakrájame na kúsky, cibuľu na kolieska.

Cesnak nasekáme nadrobno a zelené bylinky nasekáme nadrobno.

 

 

Všetko zeleninu zmiešame, pridáme soľ, olej a necháme 15-20 minút odstáť.

Do čistých pohárov na dno uložíme bobkový list a čierne korenie(3-4 guličky do každého pohára).

Naplníme šalátom až po vrch.

Na vrch dáme 1 lyžičku cukru a zakryjeme viečkom, necháme chvíľu odstáť  a následne dolejeme šťavou zo šalátu.

 

 

Sterilizujeme 35-40 minút v pare.

Potom poháre vyberieme, otvoríme do každého dáme ešte 1 lyžičku octu.

Zatvoríme a hneď obrátime.

 

 

Šaláty vydržia dlho a chutia fantasticky.

Šalát je vynikajúci ako príloha k mäsovým pokrmom.

Chutí a vonia úžasne a aj uprostred zimy si môžete dopriať chuťový zážitok z domácej zeleniny.

Neváhate a pripravte si zásobu na celý rok, rozhodne nebudete ľutovať!

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video postup:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes