Pridajte 1 čajovú lyžičku do vriacej vody s karfiolom: Keď uvidíte efekt, budete si od úžasu pretierať oči!

Najlepšia rada pri radení karfiolu.

Myslíte si, že viete, ako správne variť karfiol?

 

 

Vyskúšajte túto metódu a budete nadšení!

Pridajte jednu čajovú lyžičku do vriacej vody s karfiolom a účinok prekoná vaše najdivokejšie očakávania.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Portál smakosze poradil skvelý spôsob, ako posunúť karfiol na vyššiu úroveň. 

Tento karfiol vyzerá na stole úžasne a je výborný.

Karfiol plný chuti a vitamínov

 

 

Karfiol je zelenina, ktorá sa na našich stoloch objavuje pomerne často.

Je chutný, zdravý a plný vitamínu C.

Jeho konzumácia posilňuje našu imunitu a chráni nás pred chorobami.

 

 

Karfiol je tiež dobrým zdrojom vlákniny.

Má pozitívny vplyv na trávenie a hladinu cholesterolu.

Ako variť karfiol?

 

 

Ak chcete, aby zostal biely a na stole vyzeral efektne, použite túto metódu.

Vďaka nej zelenina nestmavne a budeme ju jesť s chuťou. Aby si karfiol zachoval bielu farbu, stačí jednoduchý trik.

Stačí pridať lyžičku sódy bikarbóny do vriacej vody s karfiolom.

Vďaka tomu zelenina nestmavne a zostane snehovo biela.

Na stole bude vyzerať skvele a s pridaním masla a strúhanky karfiol poteší svojou chuťou.

 

 

Ak chceme, aby táto zelenina pri varení nešírila nepríjemnú arómu, stačí naliať pol pohára mlieka do vriacej vody s karfiolom.

Mlieko zápach zneutralizuje a podobný efekt možno dosiahnuť aj s bobkovým listom.

 

 

Užitočná bude aj citrónová šťava a muškátový oriešok.

Pripravte si vhodný hrniec

 

 

Pamätajte, že ak varíte celý karfiol, musíte nájsť dostatočne veľký hrniec.

Karfiol zalejeme 3 litrami vody a varíme 15 minút.

 

 

Je dôležité, aby ste túto zeleninu neprevarili.

Karfiol môžeme uvariť aj tak, že si ho vopred nalámeme na ružičky. 

Potom čas varenia skrátime na 10 minút.

 

 

Karfiol môžeme jesť na rôzne spôsoby.

Medzi obľúbené jedlá patrí napríklad vysmážaný, či zapekaný karfiol, ale skvelý bude aj ako obloha k mäsu, či do polievok.

 

 

Táto večera bude chutná a veľmi výživná.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste chybu v článku?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.