V tomto článku sa dozviete recept na vynikajúce domáce cesto na pizzu.
Pizza je veľmi chutná, nepotrebuje kysnúť a hotová je za 30 minút.
Stavte na tento recept a rodina bude nadšená.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Našli sme ho na YouTube kanáli Nossa Cozinha a na konci článku nájdete aj video postup.
Ingrediencie na domácu pizzu:
2 šálky hladkej múky (320 g)
1 polievková lyžica prášku do pečiva (15 g)
1/2 čajovej lyžičky soli (6 g)
3/4 šálky vody (180 ml)
1/4 šálky oleja (60 ml)
obloha podľa chuti
Použitá šálka má objem 240 ml.
Na oblohu:
Saláma
Šunka
Syr
Kolieska Mozzarelly
Pomodoro
Pretlačený cesnak
Paradajky
Kukurica
Pálivá paprika
Klobása
Postup:
Do misy si nasypeme múku, pridáme soľ a prášok do pečiva.
Premiešame a v strede urobíme jamku.
Do jamky nalejeme 3/4 šálky vody izbovej teploty, ale prilievame ju postupne.
Následne nalejeme aj olej.
Teraz všetky ingrediencie premiešajte lyžicou a následne vypracujte rukou cesto.
Cesto by sa nemalo lepiť a v mise by nemala ostať žiadna múka.
Zaberie vám to asi 2 minúty.
Ešte pred vypracovaním cesta si môžete zapnúť rúru na 250 °C, aby sa vám zatiaľ predhriala.
Táto pizza sa totiž musí piecť veľmi rýchlo.
Keď je cesto elastické, roztiahnite si ho do tvaru kruhu a premiestnite na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
Aby bolo cesto tenké, môžete ho vyvaľkať valčekom a okraje vyformovať, aby boli ako z pizzerie.
Cesto si popicháme vidličkou a následne môžete začať s oblohou.
Na vrch cesta navrstvite paradajkovú omáčku.
Tú si môžete dochutiť soľou, čiernym mletým korením, sušenou bazalkou a cesnakom.
Teraz môžete pridať napríklad šunku, salámu alebo rôzne druhy syra.
Môžete tiež pridať kukuricu, cibuľu, feferónky, olivy a iné ingrediencie podľa chuti.
Nezabudnite bohato zasypať syrom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút.
Hotovo, pizzu môžete nakrájať a podávať.
Dobrú chuť!