TAJOMSTVO, ako pripraviť najlepšie bravčové rezne: Mäkké, šťavnaté a zaručene chrumkavé!

[mashshare]

Rezne patria medzi legendárne a mimoriadne obľúbené jedlo a každý má svoj vlastný osvedčený recept na túto pochúťku.

Ak chcete dosiahnuť, aby boli vaše rezne mäkké, šťavnaté a chrumkavé, určite vyskúšajte náš recept.

 

 

Výnimočný recept na dokonalé bravčové rezne z youtube kanála Tradičné recepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

plátky bravčovej krkovičky

soľ

mleté čierne korenie

3 vajcia

múku (mix hladkej a polohrubej 1 :1)

strúhanku

rastlinný olej

2 ČL bravčovej masti

Postup:

Pod dosku vložíme utierku alebo protišmykovú podložku.

Plátky krkovičky umyjeme a vysušíme pomocou papierovej utierky.

Prikryjeme fóliou.

 

 

Mäso vyklepeme z oboch strán.

Z oboch strán osolíme a okoreníme.

Do misky rozbijeme vajcia a osolíme.

 

 

Vajcia vyšľaháme.

Mäso najprv obalíme v múke.

Potom plátky obalíme vo vyšľahaných vajíčkach.

 

 

Nakoniec rezeň obalíme v strúhanke.

Tip redakcie: ak máte domácu strúhanku, používajte čerstvú a preosiatu.

Rezne nikdy dopredu neobaľujte, v chladničke naberú vlhkosť.

 

 

Do panvice nalejeme väčšie množstvo oleja.

Pridáme bravčovú masť a počkáme, kým sa rozpustí.

Do rozpáleného oleja vložíme rezeň.

 

 

Vysmážame na miernom ohni z oboch strán 5-7 minút.

Rezne vysmážame bez pokrievky.

Do rezňov nepicháme vidličkou, ale obraciame obracačkou alebo kliešťami, aby z nich nevytiekla šťava.

 

 

Aby boli rezne mäkké, pečieme ich pomaly na miernom ohni.

A aby sme mali rezne šťavnaté, musíme ich vložiť do horúceho oleja.

Ak chcem mať rezne chrumkavé, použijeme domácu strúhanku z bielych rožkov.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes