Kapustové šaláty poznáme už od škôlky.
Ja vám dnes prinášam recept, ktorý som ochutnala pred rokmi a odvtedy ho robím pravidelne.
Šslát je lahodný a vďaka omáčke nesmierne chutný.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tajomstvo spočíva hlavne v dvoch použitých prísadách – chrene a mede.
Potrebujeme:
½ malej hlávky kapusty
1 veľká mrkva
1 červená cibuľa
1-2 strúčiky cesnaku
soľ
korenie podľa chuti
Ingrediencie na omáčku:
2 polievkové lyžice prírodného jogurtu
2 polievkové lyžice majonézy
1 lyžička strúhaného chrenu
2 čajové lyžičky medu
petržlen
Postup:
Pripravte si zeleninu na šalát z bielej kapusty.
Kapustu prekrojíme na polovicu.
Jednu polovicu odložíme a druhú nakrájame nadrobno.
Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na stúhadle so strednými otvormi.
Ošúpeme cibuľu a nakrájame na tenké polkruhy.
Všetky prísady preložíme do veľkej misy.
K nastrúhanej zelenine a nakrájanej zelenine pridáme cez lis prelisovaný cesnak.
Všetko posypeme soľou a premiešame.
Odložte na niekoľko minút.
Pôsobením soli zelenina trochu zmäkne a získa príjemnú textúru.
Medzitým si pripravíme omáčku:
Chren nastrúhame.
Majonézu a jogurt premiešame a pridáme chren.
Pridáme aj med a všetky prísady dôkladne premiešame.
Pripravenú omáčku pridáme k zelenine.
Ochutnáme a podľa chuti ešte doladíme soľou a korením.
Šalát môžeme podávať ihneď po príprave.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)