Úžasná svieža dobrota ku ktorej prírpave nás inšpirovala pani Žanetka B. Ide o nesmierne osviežujúci, lahodný a na pohľad luxusne vyzerajúci dezert.
Tento koláč je kombináciou jemného krému, sladkých jahôd a nadýchaného cesta. Je ľahký a svieži, s perfektnou rovnováhou chutí. Napriek tomu, že koláč sa skladá z troch zložiek, jeho príprava je skutčne rýchla, pretože všetky komponenty cesta zvládnete pripraviť, kým sa pečie cesto.
Najťažšie je počkať, kým cesto vyhladne, všetko ostatné je už hračka. :-)
Ak chcete, koláč môžete vylepšiť rôznymi druhmi ovocia, pridaním čokoládových kúskov do cesta a servírovať ho s domácou šľahačkou.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
2 hrnčeky polohrubá múka
1 lyžička prášok do pečiva
2 hrčeky mlieko
4 ks vajce
1 hrnček kryštálový cukor
½ hrnčeka olej
Ďalej:
2 bal. vanilkový puding
500 g jahoda
1 bal. tvaroh
5 lyžíc cukor
2 bal. želatína
jahodový džem
Poznámka:
Koláč môžete pripraviť aj ako tortu do okrúhlej formy, v takom prípade je ale potrebné upraviť množstvo surovín.
Prípadne môžete využiť z receptu len krém a vrchnú želatínovú vrstvu a namiesto cesta urobiť základ z piškót.
Postup:
Suroviny si pripravíme a rúru predhrejeme na 180° C.
Cesto:
Múku zmiešanú s práškom do pečiva, 5 PL mlieka, 4 ks vajcia, cukor a olej dáme do väčšej misky.
Vyšľaháme do hladkého cesta. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme cca 15-20 minút a necháme vychladnúť.
Dva pudingové prášky rozmiešame v troške mlieka a pridáme zvyšok.
Uvaríme za stáleho miešania a po vychladnutí zmiešame s tvarohom a práškovým cukrom v ľahký krém.
Na studený korpus natrieme jahodový džem.
Potrieme krémom a poukladáme jahody.
Vrchná vrstva:
Želé uvaríme podľa návodu – 500ml vody, 4 lyžice cukru a obsah sáčkov zahrejeme na plameni.
Za priebežného miešania vychladíme, opatrne nalejeme na jahody.
V chlade necháme stuhnúť.
Pred servírovaním nakrájame nožom namočeným v studenej vode a dozdobíme podľa chuti – len tak, so šľahačkou, s jahodami.
Dobrú chuť!