Tento recept je vpôvodnej verzii, ktorú uverejnila autorka Eva Gjablová Marčulincová je v pečenej verzii, pričom základ pozostáva z lineckého cesta.
Ja vám odporúčam nepečenú verziu, ktorá fantasticky chutná a ešte rýchlejšia.
Potrebujeme:
Základ:
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Maslové sušienky
Krém:
1 vanička jemného tvarohu 400 g
1 bal. mascarpone
1 bal. smotany na šľahanie
Práškový cukor podľa chuti
Na vrch:
200 g čučoriedok
100-150 g bielej čokolády
Postup:
Koláč je veľmi rýchly a jednoduchý, čo oceníte hlavne v letných dňoch, kedy sa človeku nechce zapínať rúru.
Na krém stačí len vyšľahať mascarpone s tvarohom.
Môžete použiť aj hrudkovitý tvaroh, ale nezabudnite ho rozmixovať.
Ak nemáte tvaroh, dá sa nahradiť aj kyslou smotanou.
Je ale lepšie použiť smotanu s čo najvyšším obsahom tuku, aby krém dobre držal.
Nakoniec do tvarohovej mascarpone zmesi vmiešame vyšľahanú smotanu.
Podľa chuti dosladíme práškovým cukrom.
Na plech alebo do formy uložíme maslové sušienky, ktoré zľahka pokropíme mliekom alebo uvarenou vychladnutou kávou – čo máte po ruke.
Na sušienky navrstvíme krém.
Na krém polevu z čučoriedok a bielej čokolády.
Poleva je veľmi jednoduchá.
Stačí ak rozmixujete sušienky a pridáte do nich rozpustenú bielu čokoládu.
Čím viac čokolády použijete, tým bude poleva svetlejšia.
Necháme vychladnúť.
Cheesecake môžete pripraviť aj v tortovej forme s klasickým základom – rozdrvené sušienky s maslom.
Je len na vás, ako si dezert prispôsobíte.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)