ULOŽIŤ, NESTRATIŤ: Zbierka 15 najlepších domácich nátierok, s ktorými hneď zmizne aj staršie pečivo – rýchle a fantastické!

15 najlepších receptov na nátierky: S nimi bude každý deň ako malá oslava. Uložiť, nestratiť!
[mashshare]

Nie je nič lepšie na čerstvo upečený domáci chlebík, ako vlastnoručne vyrobená domáca nátierka.

Prinášame vám zbierku tých najlepších receptov na nátierky, s ktorými spestríte svoj jedálniček a potešíte svoje chuťové poháriky.

 

 

15 rôznych kombinácií vykúzli aj z obyčajnej desiaty, či olovrantu kulinársky zážitok.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Guacamole

Jedná sa o tradičné mexické predjedlo.

Recept obsahuje čili papričky, ale ak ich kvôli štipľavej chuti neobľubujete, môžete ich vynechať.

 

Potrebujeme:

1 čili

3 avokáda

2 paradajky

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

čerstvý koriander podľa chuti

soľ podľa chuti

limetku

Postup:

Koriander nasekajte na jemno spolu s paradajkami a cibuľou.

Cesnak pretlačte a zmiešajte so štipkou soli.

Avokáda si prekrojte na polovicu, odstráňte jadro a rozmačkajte dužinu kým nebude hladká.

Pridajte trochu limetkovej šťavy, aby avokádo nezačalo tmavnúť.

Zmiešajte ingrediencie a hneď podávajte. Prajeme dobrú chuť!

Vajíčková nátierka

 

Potrebujeme:

6 vajec

2 PL smotanového syra

1 PL majonézy

1/2 ČL kurkumy

1 ČL citrónovej šťavy

1/2 cibule

soľ a čierne mleté korenie podľa chuti

Postup:

Natvrdo uvarené vajíčka očistite a nastrúhajte na jemnom strúhadle.

Pridajte všetky ostatné ingrediencie a premiešajte.

Dajte na 1 hodinu do chladničky.

Podávajte napríklad na plátku toastového chleba. Prajeme dobrú chuť!

Bylinková nátierka

Potrebujeme:

150 g masla

1 strúčik cesnaku

1 PL citrónovej šťavy

hrsť kôpru, alebo iných čerstvých byliniek podľa chuti

soľ

Postup:

Kôpor, alebo iné bylinky vložte bez stoniek do mixéra a nasekajte pri strednej rýchlosti zaliate citrónovou šťavou.

Do misky pridajte zmäknuté maslo a cesnak. Dochuťte soľou a čerstvo zomletým čiernym korením.

Výslednú masu zabaľte do potravinárskej fólie a zrolujte do valca. Dajte stuhnúť do mrazničky.

Potom odstráňte fóliu, nakrájajte a podávajte na čerstvom pečive.

Prajeme dobrú chuť!

Baklažánová nátierka s vlašskými orechmi

 

Potrebujeme:

3 baklažány

40 g vlašských orechov

2 strúčiky cesnaku

20 ml vody

1/2 ČL oregana

štipku mletej rasce

korenie a soľ podľa chuti

Postup:

Umyte baklažán a prepichnite ho na niekoľkých miestach vidličkou.

Položte na plech a pečte v rúre predhriatej na 180 °C po dobu 30 minút.

Baklažány môžete prerezať na polovicu, aby sa rýchlejšie upiekol.

Keď zmäknú, nechajte ich mierne vychladnúť a vložte do plastového vrecka na 5 minút.

Budú sa vám ľahšie šúpať. Vlašské orechy si zomeľte na jemno. V mixéri zmiešajte dužinu baklažánu, cesnak, soľ, koreniny a orechy.

Pridajte vodu a znovu dôkladne vymixujte. Mali by ste dostať hustejšiu pastu s príjemne jemnou konzistenciou. Prajeme dobrú chuť!

Kuracia pečeňová nátierka

500 g kuracej pečienky

250 g masla

1 cibuľu

1 malú mrkvu

4 PL suchého vína

1 strúčik cesnaku

1/4 ČL klinčekov

2 PL rastlinného oleja

soľ a korenie podľa chuti

Postup:

Cibuľu si ošúpte a nakrájajte na pol krúžky. Mrkvu ošúpte a nakrájajte na plátky s hrúbkou asi 2 – 3 mm.

Cibuľu opečte na oleji do zlatohneda, pridajte mrkvu a pečienku.

Nalejte pohár vody, osoľte, okoreňte a poduste 30 minút prikryté pokrievkou.

Potom odstráňte pokrievku a duste ďalších 5 – 10 minút, kým sa neodparí šťava. Nechajte vychladnúť a zmiešajte so zmäknutým maslom. Pridajte zvyšné korenie a suché víno. Vymixujte v mixéri na hladkú konzistenciu.

Prajeme dobrú chuť!

Tvarohová nátierka s cesnakom

Pokračovanie článku nájdete na druhej strane

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes