Slávny recept na nadýchané lievance BEZ droždia: Nikdy sa nepripália a sú jemné ako vatička!

Ak máte doma 1 jablko a jogurt, pripravte tento dezert za 5 minút. Úžasné jablkové lievance, aké ste ešte nejedli!
[mashshare]

Hľadáte rýchle a chutné raňajky, ktoré zvládne každý? Vyskúšajte rýchle lievance bez droždia s jablkami!

Tento recept je ideálny pre tých, ktorí nemajú čas na kysnutie cesta. Lievance sú hotové za pár minút a sú nadýchané, mäkké a plné jablkovej chuti.

 

 

Jednoduchý a rýchly recept z youtube kanála dolci ricette na chutné jablkové lievance.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prečo sa oplatí pridať do cesta biely jogurt a jablká?

Jogurt:

Dodáva livancom jemnú a vláčnu textúru, obohacuje chuť lievancov o jemne kyslú príchuť, ktorá sa výborne hodí k sladkým aj slaným príchutiam.

Nesmieme zabúdať ani na to, že jogurt je bohatý na bielkoviny a vápnik, čím zvyšuje nutričnú hodnotu livancov.

Jablká:

Jablká dodávajú livancom sladkastú chuť a sviežu arómu, tiež sú bohaté na vlákninu, ktorá podporuje trávenie a dodáva pocit sýtosti.

Pridanie jabĺk do cesta tiež spôsobí, že livancom dodáte objem bez toho, aby ste výrazne zvýšili kalorickú hodnotu.

Okrem týchto výhod:

 

 

Jogurt a jablká v ceste na lievance zabraňujú prílišnému vysušovaniu livancov počas pečenia.

Jablká v ceste dodávajú livancom krásnu zlatohnedú farbu.

Jogurt a jablká v ceste robia lievance ľahšie stráviteľné.

Tipy:

Pre ešte jemnejšie lievance môžete jogurt pred pridaním do cesta rozmixovať s trochou mlieka.

Ak chcete, aby boli jablká v livancoch výraznejšie, môžete ich pred pridaním do cesta podusiť na panvici s trochou masla a cukru.

Do cesta môžete pridať aj iné ingrediencie, ako napríklad škoricu, orechy alebo hrozienka.

Na prípravu lievancov potrebujeme:

1 jablko

200 g hladkej múky

125 g bieleho jogurtu

1 vajce

2 PL kryštálového cukru

2 PL rastlinného oleja

vanilkovú esenciu

8 g prášku do pečiva

2 PL rastlinného oleja na vysmážanie

práškový cukor

1/2 ČL škorice

Postup:

Na začiatku ošúpeme jablko.

Prekrojíme ho na polovicu a odstránime jadierka.

Do misky pridáme vajce, cukor, olej.

Metličkou dôkladne rozšľaháme.

 

 

 

Potom do zmesi pridáme jogurt a zamiešame.

Pridáme vanilkovú esenciu, vymiešame.

Preosejeme múku a miešame, kým nevznikne cesto.

 

 

 

Do cesta pridáme prášok do pečiva a špachtľou vymiešame.

Jablko nahrubo nastrúhame do misky s cestom.

Pridáme škoricu a dôkladne premiešame.

 

 

 

 

Na naolejovanú panvicu lyžicou nanesieme cesto.

Vytvarujeme z neho lievance.

Lievance vysmažíme z oboch strán do hneda.

 

 

 

 

Hotové lievance posypeme cukrom.

Môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod nájdete tu:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
[mashshare]

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.