Vynikajúce KURACIA ČÍNA s ryžou, ktorú si viete rýchlo pripraviť doma: Lepší obed dávno nejedla!

Tá skvelá chuť je neopísateľná!
[mashshare]

Predstavujeme vám jeden z mála receptov, ktoré u nás zľudoveli a to tiež znamená, že v každej rodine sa pripravuje trochu inak.

 

 

Pripravte si doma kuraciu čínu zo surovín, ktoré bežne zoženiete.

Výnimočný recept na obľúbenú domácu kuraciu čínu z youtube kanála pipMaster Grill.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg kuracích stehenných rezňov

1/2 ČL soli

1 vrchovatú PL kari

1 PL sušeného zázvoru

3 PL slnečnicového oleja

1 PL worcestrovej omáčky

5 PL svetlej sójovej omáčky

1 vajce

1 PL kukuričného škrobu (prípadne pre prípravu mäsových jedál)

3 farebné papriky (žltú, červenú a zelenú)

1 cibuľu

1 pór

4 strúčiky cesnaku

1 čili papričku

Na ryžu:

3 hrnčeky ryže

2 PL rastlinného oleja

vodu

2 ČL soli

Postup:

Kuracie mäso očistíme, odstránime chrupavky a nakrájame na tenšie plátky.

 

 

Nakrájané mäso vložíme do hlbokej misky.

Pridáme soľ, kari a zázvor. Nalejeme olej, worcestrovú a sójovú omáčku.

Pridáme vajce a premiešame.

Nakoniec pridáme škrob a znovu všetko zamiešame.

 

 

Mäso necháme 1-1,5 hodiny marinovať.

Medzitým nakrájame papriku na tenké plátky.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme na štvrtiny a nakrájame na stredne hrubé plátky.

Z póru odkrojíme bielu časť, prekrojíme na polovicu a nakrájame na plátky rovnakej hrúbky ako cibuľu.

Cesnakové strúčiky nakrájame na tenké plátky.

Nakoniec nakrájame čili papričku.

Do hrnca na sporáku nalejeme olej.

 

Keď sa olej zahreje, pridáme ryžu a osmažíme. Zalejeme dvojnásobkom vriacej vody.

 

 

Premiešame a pridáme soľ.

Občas zamiešame a necháme variť 20 minút.

Wok (alebo hlbokú panvicu) nahrejeme na sporáku (prípadne na grile rozpálenom na 300°C).

Približne po minúte nalejeme olej a vymastíme panvicu.

Na začiatku osmažíme papriku a preložíme do misky.

Potom pridáme cibuľu, pór a do zlatista osmažíme.

 

 

Osmaženú cibuľu s pórom preložíme do misky.

Potom do panvice pridáme mäso a smažíme do zlatista.

Pridáme papriku, cibuľu s pórom, cesnak a premiešame.

Zmes polejeme trochou sójovej omáčky a rozpusteného škrobu (1 ČL škrobu a hrnček vody) a zamiešame.

Servírujeme s ryžou.

Podľa chuti pridáme trochu čili papričky.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels
[mashshare]

Najlepšie recepty na dnes