Tento recept z youtube je pre mňa malý zázrak – cesto pripravíte len z 3 prísad a je vynikajúce, bez kysnutia a vždy sa upečie do chrumkava.
Vyskúšajte tento recept a budete vďační, že ho môžete zaradiť aj do svojej domácej kuchárky.
Potrebujeme:
80 dkg hladkej múky
4 dl mlieka
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
3 dl oleja
Náplň:
25 dkg margarín
3 žĺtky
Soľ
Syr
Postup:
Múku zmiešame s mliekom a olejom.
Pomocou nástavcov na hnetenie cesta vymiešame jednotné cesto.
Na pracovnej doske cesto rozdelíme na 4 diely.
Každý ešte krátko v rukách prehnetieme a rozvaľkáme na plát.
V miske si rozmiešame zmäknutý margarín, soľ a žĺtky.
Túto zmes natrieme na plát cesta.
Posypeme syrom. Stočíme a nakrájame.
Uložíme na plech vysltaný papierom, posypeme syrom a dáme piecť.
Pri teplote 200 stupňov pečieme asi 20-25 mint, kým slimáky nezískajú zlatistú farbu.
Rovnako postupujeme aj so zvyšným cestom.
Čo nepoužijeme, odložíme do chladničky a upečieme, keď budeme mať chuť.
Existuje mnoho spôsobov, ako vylepšiť syrovú plnku na syrové slimáky:
Ingrediencie:
Syr: Použite kvalitný syr s výraznou chuťou, ako napríklad syr čedar, eidam, parmezán alebo syr s modrou plesňou.
Tvaroh: Tvaroh dodá plnke krémovú konzistenciu. Môžete použiť biely tvaroh, cottage cheese alebo ricotta.
Maslo: Maslo dodá plnke bohatú chuť a krémovú konzistenciu.
Vajcia: Vajcia dodajú plnke štruktúru a pevnosť.
Aróma: Do plnky môžete pridať rôzne arómy, ako napríklad bylinky (petržlenka, pažítka, tymian), koreniny (cesnak, cibuľa, paprika), alebo citrusovú kôru.
Korenie: Do plnky môžete pridať rôzne druhy korenia, ako napríklad soľ, čierne korenie, muškátový oriešok alebo kajenské korenie.
Príprava plnky:
Plnku dobre vymiešajte, aby bola hladká a krémová.
Plnenie slimákov:
Slimáky plňte pomocou lyžičky alebo cukrárskeho vrecka.
Pečenie:
Slimáky pečte v predhriatej rúre na 180 °C, kým nie sú zlatohnedé.
Tipy:
Do plnky môžete pridať nasekané orechy, šunku alebo sušené ovocie.
Plnku môžete dochutiť rôznymi bylinkami a korením.
Slimáky môžete pred pečením potrieť vajíčkom, aby boli lesklé.
Upečené slimáky môžete skladovať v uzatvárateľnej nádobe pri izbovej teplote.
Experimentujte s rôznymi receptami a technikami, aby ste našli svoj obľúbený spôsob, ako vylepšiť syrovú plnku na syrové slimáky. Tu je niekoľko konkrétnych receptov na vylepšenie syrovej plnky:
Plnka s bylinkami: Do plnky pridajte nasekanú petržlenku, pažítku a tymian.
Plnka s koreninami: Do plnky pridajte nasekaný cesnak, cibuľu a papriku.
Plnka s citrusovou kôrou: Do plnky pridajte nastrúhanú citrónovú alebo pomarančovú kôru.
Plnka s orechmi: Do plnky pridajte nasekané vlašské orechy alebo mandle.
Plnka so šunkou: Do plnky pridajte nasekanú šunku. Plnka so sušeným ovocím: Do plnky pridajte nasekané sušené slivky alebo brusnice.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: