Unikátne do zlatista opečené mladé zemiaky, ktoré budete jesť priamo z panvice.
Takýto fantastický pokrm budete konzumovať aj samotný, nebudete mať potrebu k nemu nič pridávať.
Jednoduchý recept na dokonalé opečené mladé zemiaky z portálu oddaszfartucha.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Nové zemiaky majú tenkú šupku, ktorá sa dá jesť, a jemnú, maslovú chuť. Nové zemiaky sú dobrým zdrojom niekoľkých živín, vrátane:
Vitamín C: dôležitého živina pre imunitný systém. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 25 % dennej odporúčanej hodnoty vitamínu C.
Draslík: sú tiež dobrým zdrojom draslíka, minerálu ktorý pomáha regulovať krvný tlak. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 10 % dennej odporúčanej hodnoty draslíka.
Vláknina: Nové zemiaky sú dobrým zdrojom vlákniny, ktorá podporuje zdravé trávenie. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 5 % dennej odporúčanej hodnoty vlákniny.
Vitamín B6: vitamín, ktorý je dôležitý pre metabolizmus bielkovín. Jedna šálka nových zemiakov poskytuje asi 20 % dennej odporúčanej hodnoty vitamínu B6.
Nové zemiaky sú tiež dobrým zdrojom ďalších živín, vrátane horčíka, fosforu a železa. Nové zemiaky sú všestranná potravina, ktorú možno pripraviť rôznymi spôsobmi. Môžu sa piecť, variť, dusiť alebo grilovať. Sú chutným a zdravým prídavkom k akémukoľvek jedlu.
Na recept potrebujeme:
1 kg mladých zemiakov
zväzok kôpru
2 strúčiky cesnaku
malý zväzok kôpru
1 PL masla
štipku mletej červenej papriky
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Zemiaky vložíme do misky a zalejeme vodou. Potom zemiaky vložíme na panvicu.
Nalejeme vodu a dochutíme soľou.
Pridáme kôpor aj so stonkou.
Prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka.
Keď sú zemiaky uvarené, scedíme vodu a odstránime kôpor.
Potom zemiaky v panvici položíme späť na sporák a varíme na miernom ohni.
Na tvrdej podložke na drobno nakrájame cesnak. Nasekáme kôpor.
K zemiakom pridáme maslo a smažíme do zlatista.
Ochutíme soľou a čiernym korením.
Keď zemiaky zhnednú, pridáme cesnak.
Jemne premiešame a posypeme mletou paprikou.
Pridáme ešte maslo a premiešame, aby zemiaky neprihoreli.
Na záver ešte posypeme zemiaky kôprom.
Naposledy zamiešame a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: